Momente dramatice pe o plajă din Spania. Turiștii îngroziți au înotat într-un suflet spre mal, după ce au văzut un rechin în apropiere. Nu este prima apariție amenințătoare din ultimele zile. În numai o săptămână, rechinii au adus spaima în 6 stațiuni frecventate și de români.

Citește și: Românii sunt speriați de mâncarea de pe litoral! Iată ce ne sfătuiesc inspectorii

A fostă alertă în ultimele zile pe mai multe plaje din Spania, toate vizitate de rechini

În Gran Canaria, doi rechini ciocan de peste 2 metri lungime au fost văzuți foarte aproape de țărm, iar poliția locală a intervenit imediat. Turiștilor li s-a interzis să intre în apă, timp de mai multe ore, până când pericolul a fost îndepărtat.

Clipe de groază au trăit și mai multe familii venite în vacanță pe o plajă din Costa Blanca.

Oamenii au fost filmați în timp ce încearcă să iasă repede din apă, în timp ce, la numai câțiva metri de ei, se vede un rechin care se apropie amenințător. O femeie, care rămâne în urma grupului și nu poate ajunge pe țărm cât de repede și-ar fi dorit, a suferit un atac de panică.

Citește și: Pericolul de care puțini știu la Marea Neagră. Ce sunt curenții rip și ce trebuie să faceți dacă vă trag în larg?

Niciun atac asupra oamenilor nu a fost înregistrat în această perioadă, dar teama este teribilă. Un exemplu în acest sens sunt imaginile filmate pe o plajă din La Atilla, un mic oraș sud-vestul Spaniei. Mai mulți oameni se aflau în apă în momentul în care ceea ce părea înotătoarea unei rechin imens se vede la suprafață. Lumea îngrozită intră în panică și încearcă să ajungă la mal, în timp ce turiștii aflați pe plajă asistă neputincioși la întreaga scenă.

Autoritățile i-au liniștit ulterior, anunțând că oaspetele surpriză a fost, de fapt, o balenă cu cioc.