Un seif cu bunuri de aproape 100.00 de euro a fost furat din casa unui bătrân de 79 de ani din Capitală. Hoții însă nu i-au spart apartamentul, ci au pus la cale un plan ingenios. L-au chemat pe vârstnic să iasă din casă pe motiv că cineva i-ar fi lovit mașina. În acest timp, infractorii au acționat. Lovitura de grație pentru bărbat a venit când a aflat că nepotul lui ar putea fi creierul operațiunii.

Bătrânul de 79 de ani parcă trăiește un coșmar după ce a rămas fără o bună parte din avere. Un seif plin cu bijuterii, ceasuri din aur de 24 de carate și bani, o pagubă uriașă de aproape 100.00 de euro.

Citește și: Un polițist a fost jefuit în timpul unei altercații, în Hunedoara! Hoțul l-a lăsat fără pistol

Liviu Gavrilă a picat în plasa tâlharilor după un apel cu număr ascuns.

Cineva l-a anunțat că i-ar fi lovit mașina parcată afară. Bătrânul a coborât rapid să vadă despre ce este vorba, iar în timp ce stătea de vorbă cu respectivul individ, altul sau alții aveau să ia cu totul seiful pe care îl ținea în casă sub televizor.

„Banii ăștia am găsit jos aici. Ăștia de aici, toate era uitate pe aici, împrăștiate. M-am ridicat, zic poate o fi pus banii în sertar aici și când am ridicat așa ăsta, am găsit gol.

Aici aveam un seif”, a declarat bătrânul.

Bătrânul îi lăsase deja nepotului său toate bunurile 

Cel care l-a furat a intrat pe ușă, spune bătrânul, chiar dacă o încuiase când a coborât. Tocmai de aceea bagă mâna în foc că ar fi fost jefuit chiar de nepotul lui. Doar el și iubita lui aveau cheia de la apartament.

„N-am crezut niciodată că sângele tău vine să te jefuiască, că asta e jaf, ce au făcut ei. Valoarea este inestimabilă, pentru că e și valoare sentimentală. Cred că mai bine 100.00, plus monedele”, a mai spus acesta. Bătrânul e cu atât mai dezamăgit, cu cât i-ar fi lăsat nepotul lui totul, ba chiar i-ar fi făcut împuternicire pe banii din bancă, alte zeci de mii de euro.

„Sunt uluit de ce a putut să facă, când toate erau pe mâna lui. I-am lăsat casa asta, casa ailaltă de acolo, mai am o garsonieră. I-am cumpărat nepotului o garsonieră în Popești Români aici, am dat 35.000de euro pe ea”, a mai spus bătrânul, printre lacrimi.

Polițiștii au deschis un dosar penal și urmează să îi audieze atât pe fiul bătrânului, cât și pe nepot și pe iubita acestuia din urmă.

Totodată au fost luate imagini de pe camerele de supraveghere din zonă, care s-ar putea să fi surprins chipurile tâlharilor. Nepotul bătrânului nu a putut fi contactat până la această oră.