Scene ca în filmele de acțiune s-au derulat în Capitală, după ce un fost ofițer din poliție și-a amenințat vecina cu moartea, apoi s-a baricadat în casă. Anchetatorii și vecinii se temeau să nu cumva să fie înarmat, mai ales că amenințările nu se opreau. În cele din urmă a fost imobilizat de luptătorii forțelor speciale și s-a dovedit că a mai fost implicat în scandaluri. Este unul dintre foștii ofițeri acuzați în trecut de Carmen Dan că i-ar fi plantat microfoane în casă.

El este individul care vreme de șapte ore a ținut pe jar o armată de agenți, mascați, lunetiști și negociatori. Fostul ofițer în poliție, în prezent politician, a turbat de furie când vecina lui, o femeie de 64 de ani, cu soțul bolnav, l-a rugat să nu mai facă zgomot în casă în miez de noapte. Fiul victimei povestește că mama lui l-a sunat, dar a observat asta abia spre dimineață.

Citește și: Urmărire ca în filme la Botoșani! Fugarul a fost prins doar după ce a intrat cu mașina într-un cap de pod

„Eu am o cameră de supraveghere pentru tatăl meu, că a făcut un AVC. Am intrat pe cameră să văd ce se întâmplă în intervalul ăla orar. M-am uitat de la ora 12. Bineînțeles că numai zgomote de sus.

Tatăl meu țipa să se oprească, să nu mai facă gălăgie. Bătea cu ceva, nu știu, o înjura pe mama încontinuu vecinul de sus. Se aude prin cameră, am filmările”, a declarat fiul victimei.

Însă, vecinul pus pe scandal nu s-a oprit, ba dimpotrivă. „A coborât de sus de la el din casă, a țipat la mama, a înjurat-o. A dat cu pumnii, a spart geamurile de la casă, a amenințat-o bineînțeles.

A intrat în pivnița lui și ne-a oprit apa”, a mai spus fiul victimei.

Speriată, mama tânărului a sunat la poliție, iar un echipaj de la Secția 18 a ajuns pe șoseaua Viilor. Agenții au luat declarația atât de la victimă, cât și de la fostul polițist, și au plecat, doar că individul s-a înfuriat mai tare, în loc să se potolească. Astfel, că la ora 17:55 de minute a fost făcut un alt apel la 112.

„Femeia ar fi fost amenințată cu acte de violență de către bărbatul în cauză. Polițiștii au revenit la adresă și au constatat că bărbatul s-a închis în locuință și ar fi refuzat orice comunicare cu polițiștii. La fața locului s a deplasat o echipă din cadrul serviciului pentru acțiuni speciale și o echipă de negociator din cadrul Poliției Capitalei”, a declarat Crina Eșanu, purtător de cuvânt Poliția Capitalei.

Ce au găsit anchetatorii în locuința polițistului? 

Strada a fost închisă, iar blocul încercuit. Anchetatorii știau cu cine au de a face și se temeau că nu cumva bărbatul de 56 de ani, baricadat în locuință, să fie înarmat. „I-a amenințat și pe băieții de la poliție. A zis: Lasă, cobor imediat la voi și vă aranjez și pe voi. Băieții au chemat întăriri, ceva de genul ăsta”, a declarat băiatul femeii amenințate.

Nimeni nu l-a putut convinge pe fostul polițist să se predea, astfel că după aproximativ șapte ore, luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Poliției Capitalei au spart ușa și au intrat peste el. În locuința lui, anchetatorii au descoperit două pistoale letale și unul neletal. Toate deținute cu autorizație și locuri prevăzute de lege, spun cei de la Poliția Capitalei.

„Nu este prima oară când se întâmplă lucrul ăsta. Părinților meu le este frică să stea în curte cu el. Eu nu locuiesc cu ei, pentru că omul este cineva, da, este cineva în Partidul Mișcarea România Suverană. A fost fost comisar. Cel puțin mamei mele îi este frică să mai stea în casă”, a mai spus fiul femeii.

Cătălin Coman nu e la prima abatere. Fostul angajat al Ministerului de Interne este cercetat în alte două dosare, tot pentru fapte similare.

„Anul trecut, fostul polițist s-a mai certat cu un alt vecin pentru un loc de parcare ce se afla situat în fața imobilului unde locuiește. I-a tăiat cauciucurile acestuia și l-a amenințat în repetate rânduri. O lună mai târziu, victima a depus o nouă plângere penală la poliție, după ce bărbatul l-a amenințat cu acte de violență. Atunci, oamenii legii au deschis un dosar penal pentru distrugere și amenințare”, a declarat reporterul Adina Iliescu.

Dar regăsim numele fostului ofițer Cătălin Coman și în răsunătoarea anchetă „Microfonul”, deschisă în 2017, când fostul ministru de Interne, Carmen Dan, acuza că i-ar fi fost plantat un astfel de sistem de înregistrare în casă. Ulterior, procurorii au clasat dosarul. Culmea, Carmen Dan, acum șefa de partid a individului și transmite că nu vrea să reacționeze la cald, ci va aștepta ca anchetatorii să dea verdictul, pentru ca apoi să ia măsuri, dar precizează că nu tolerează violența domestică.