O urmărire demnă de filmele de acțiune a început la Botoșani în urma unei acțiuni de combatere a contrabandei, desfășurată de Poliția de Frontieră. Mai exact, este vorba despre combaterea contrabandei cu țigări.

Un bărbat în vârstă de 33 de ani, care circula o mașină cu numere de înmatriculare false, a ignorat total semnalele oamenilor legii și a continuat să se deplaseze spre Dorohoi, așa că polițiștii au pornit în urmărirea sa.

Din cauza vitezei cu care circula, individul a intrat din plin cu mașina într-un cap de pod. Accidentul nu a pus însă capăt urmăririi, pentru că bărbatul a fugit din mașina distrusă și a luat-o la fugă.

În acel moment, oamenii legii au tras două focuri de armă în plan vertical, după care l-au imobilizat pe contrabandist.

„În cadrul acţiunii desfăşurate au identificat, în municipiul Botoşani, un autoturism suspect a fi implicat în activităţi de contrabandă.

Şoferul autoturismului suspect nu a oprit la semnalele regulamentare ale poliţiştilor de frontieră şi, în consecinţă, aceştia au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, cu respectarea prevederilor legale, trăgând mai multe focuri de avertisment, atât în plan vertical, cât şi către pneurile autoturismului”
, au precizat poliţiştii de frontieră.

Nu au existat victime, însă autoritățile au găsit în jur de 4000 de pachete cu țigări în vehicul avariat.

Valoarea totală a capturii este de peste 38 de mii de lei.

Polițiștii din Capitală, pe urmele unui tânăr care nu a vrut să oprească la semnal

Mai mulți agenți de la Brigada Rutieră din Capitală au avut de furcă cu un tânăr care a refuzat să oprească la semnalul oamenilor legii. După o urmărire pe străzile orașului, polițiștii l-au prins pe bărbat și l-au scos cu forța din mașină, pentru că refuza să coboare.

Citește și: Bărbat din Capitală, spulberat de o motocicletă atunci când își plimba câinele. Omul și patrupedul au pierit pe loc

„Polițiști din cadrul DGPMB – Brigada Rutieră, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui conducator al unui autovehicul care se deplasa pe o stradă din sectorul 5. Conducătorul autovehiculului nu s-a conformat semnalului efectuat și a continuat deplasarea către Piața Rahova, încercând să se sustragă controlului”,

a transmis Poliția Rutieră duminică, 7 ianuarie.

Ar fi vorba despre un tânăr în vârstă de 23 de ani. Pentru că s-a constatat că circula cu permisul suspendat dar și pentru infracțiunile contra siguranței circulației pe drumurile publice, pentru care este cercetat, acesta a fost reținut pentru 24 de ore și ulterior a fost prezentat în fața magistraților. Instanța urmează să decidă dacă șoferul va rămâne în arest pentru următoarele 30 de zile.