Vremea extremă a cauzat un accident rutier în județul Galați. Luni după-amiază a fost activat Planul Roșu de intervenție după ce un microbuz în care se aflau 17 persoane s-a răsturnat. Vehiculul a fost pus la pământ în afara șoselei.

Mijlocul de transport a fost răsturnat în dreptul localității Berheci de către vântul extrem de puternic. La fața locului au fost trimise imediat mai multe echipaje ISU, dar și de la Poliția Rutieră, a informat Instituția Prefectului Județului Galați.

Din fericire, cele 17 persoane care se aflau în microbuz în momentul în care acesta a fost răsturnat au reușit să se autoevacueze. O singură tânără a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-a lovit la mână, informează viata-libera.ro.

Pasagerii nu au fost transportați la spital. La locul accidentului a sosit un alt microbuz care i-a preluat pe călători și i-a dus la destinație.

Citește și: Tragedie la Sălaj! O femeie a pierit după ce a fost aruncată pe geam de soțul agresiv: „Între cei doi au mai existat conflicte”

Chiar dacă nu s-a soldat cu victime, Poliția Rutieră face cercetări la fața locului și va deschide un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Oamenii legii urmează să stabilească cu exactitate circumstanțele în care s-a produs accidentul neobișnuit.

Din primele informații se pare că de vină, pe lângă vântul puternic, ar fi carosabilul alunecos și viteza neadaptată la condițiile de mers.

Val de accidente pe șoselele din țară! Trei femei au tras o sperietură de moarte după ce mașina în care se aflau s-a răsturnat

Un alt accident rutier s-a petrecut luni dimineață pe DN1 E60. La fața locului au ajuns imediat pompierii.

În vehicul se aflau trei femei, însă din fericire acestea nu au rămas încarcerate în urma accidentului.

„Forțele ISU Cluj au găsit la fața locului un autoturism răsturnat, însă din fericire nu au existat victime încarcerate. Trei femei au fost evaluate de echipajul SAJ”, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj.

Cele trei persoane au fost consultate de echipajul medical, însă au refuzat transportul la spital.