Polițistul din Constanța care a lovit cu mașina un bărbat s-a ales cu un dosar penal dar este anchetat și de colegii săi după ce ar fi scos arma din dotare. Agentul s-ar fi simțit amenințat de martorii accidentului teribil, care a fost filmat.

„A fost acroșat de către mașina de poliție, care circula cu foarte mare viteză, adică însemnând undeva în jur de 60-70 de kilometri la oră, fără semnale acustice, luminoase”,

povestește un martor.

Martorii sunt revoltați și spun că agenții care s-au prezentat la locul accidentului au venit să își susțină colegul: „Nu ne apără nimeni”  

Mai multe persoane au ieșit în stradă în Constanța pentru a sărbători trecerea noul an cu artificii. Pe imaginile filmate de martori se vede cum trece prima mașină de poliție. La câteva secunde apare a doua autospecială, tot fără semnale luminoase pornite.

Strada e acoperită de un fum gros de la artificii, iar șoferul nu observă că un bărbat se afla pe mijlocul drumului.

Imediat după impact au urmat scene care ridică semne de întrebare.

„Mai multe persoane l-ar fi agresat fizic pe un polițist pe care l-ar fi tras de uniformă”, a declarat Olimpia Ceară, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

Citește și: Primarul unei comune din Olt, mort într-un accident rutier, în seara de Crăciun! Șoferul vinovat se afla sub influența alcoolului

Imediat, alți polițiști și jandarmi au intervenit în zonă.

„Pentru noi veniți?”, „Nu ne apără nimeni. Nicio problemă, pe trotuar”, „Ne amenință cu pistolul. Eu dacă ameninț pe cineva cu pistolul...”, „Intervenția poliției a fost făcută în sensul susținerii colegului lor”,

mai spun martorii.

Victima are 41 de ani și a ajuns în spital în stare gravă.

„Este confuz din cauza loviturii. Are momente de luciditate, momente în care este confuz, halucinează în unele momente din cauza traumatismului. Sora mea a stat lângă el din momentul în care a avut loc accidentul”, povestește cumnata victimei.

Polițistul este cercetat penal pentru accident, sub acuzația de vătămare corporală din culpă.

În plus: „În ceea ce privește modul de acțiune a polițistului din cadrul Biroului Rutier al Poliției Municipiului Constanța, acesta va face obiectul unor verificări efectuate de Biroul Control Intern al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al IPJ.

Asta înseamnă că de cercetări se ocupă tot colegii săi. Victima este în comă la Spitalul din Constanța.