Jandarmeria Română e zguduită de un alt scandal după ce un alt angajat al Brigăzii Speciale a fost prins cu stupefiante în mașină. Jandarmul de 23 de ani le-a spus superiorilor că ar fi ale unui prieten. O explicație identică cu cea născocită în urmă cu câteva săptămâni de colega lui, care avea plicuri cu praf alb în poșetă. 

Citește și: Doi polițiști din Gura Humorului, filmați în timp ce dormeau în timpul programului! Imaginile au ajuns virale

Jandarmul în vârstă de 23 de ani a fost oprit în trafic pe drumul dintre localitățile Bucea și Negreni, județul Cluj. Agenții au avut din prima unele suspiciuni, astfel că i-au percheziționat mașină. În portbagaj, într-un rucsac, au găsit mai multe plicuri cu substanțe ce par a fi droguri de risc și mare risc, dar și un cântar electronic de mare precizie. Superiorii lui spun că era în concediu de odihnă.

„Jandarmul a afirmat că rucsacul nu îi aparține și a solicitat din proprie inițiativă transportul la spital pentru recoltarea de probe biologice”, a declarat Ana Maria Burchi, purtător de cuvânt Jandarmeria Română. 

Totuși, era singur în mașină, iar anchetatorii bănuiesc că jandarmul s-ar fi înrolat în brigada traficanților de droguri. Plicurile cu substanțe descoperite în mașina jandarmului au fost trimise în laboratoare.

Anchetatorii vor să afle clar ce fel de stupefiante sunt.

Tânărul de 23 de ani abia ieșise de pe băncile școlii și intrase în rândurile Jandarmeriei anul trecut. Lucrează în cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, cea care ia parte la descinderile instrumentate de procurorii DIICOT și de către cei de la Combaterea Criminalității Organizate.

În urmă cu o lună, o jandarmeriță s-a aflat în aceeași situație 

Uluitor e că nici o lună nu a trecut de când colega lui, fosta purtătoare de cuvânt a Brigăzii Speciale, a fost prinsă cu pliculețe cu praf alb în poșetă. Se întorcea de la petrecere și era în taxi. Se pare că pe ea cineva ar fi dat-o în vileag, dar, culmea, și ea a avut aceeași explicație ca tânărul jandarm vizat acum de anchetă. Spunea că ar fi primit plicurile de la o prietenă și nu știe ce se află în ele.

Anchetele bat pasul pe loc în cazul ei, căci medicii legiști încă nu au finalizat analizele de sânge.

„Deja vorbim despre doi angajați, așa cum spuneam, într-un timp foarte scurt, iar lucrurile trebuie să fie lămurite sub o formă sau alta. Nu se exclude nici posibilitatea ca cei doi angajați să aibă legătură”, a declarat Cătălin Țone, expert antidrog. 

Dacă se dovedește că cei doi au consumat stupefiante, ei riscă să rămână fără serviciu.

Iar dacă ancheta arată că ar fi vândut stupefiante, ar putea să ajungă după gratii.

Jandarmul de 23 de ani provine dintr-o familie certată cu legea. Sora lui a fost condamnată pentru fals în declarații, asta după ce iubitul ei, polițist, a provocat un accident rutier, fiind beat, iar ea a mințit că era la volan ca să-l scape basma curată. Iar tatăl celor doi este un fost polițist, trimis în judecată pentru instigare la tăierea ilegală de arbori.