Doi polițiști din Gura Humorului au ajuns de râsul lumii după ce au fost filmați în timp ce dormeau. Nu erau în timpul liber, ci chiar în sediu, probabil prea obosiți după vreo misiune. Luați la rost, nu au recunoscut nici în ruptul capului realitatea surprinsă în imagini. Superiorii îi anchetează și ar putea fi sancționați. „Bună dimineața! Ce faceți, domnule? Dormiți în pat?”, sunt imaginile incredibile surprinse în sediul poliției din Gura Humorului.

La ora când agenții trebuiau să fie în tura de noapte, aceștia stăteau într-o cameră cu luminile stinse.

Citește și: De la Balul Bobocilor, la poliție! Mai mulți tineri din Râmnicu Vâlcea, prinși cu stupefiante și arme albe

Cel care i-a surprins pe oamenii legii în fapt a fost un activist care dorea să semnaleze o problemă. Surpriza a venit atunci când a găsit sediul poliției complet gol.

„Ofițer de serviciu, avea o încăperi în spatele scaunului unde este el poziționat în secție și la câteva uși distanță o altă încăpere, unde doi polițiști dormeau pur și simplu în pat, ca la ei acasă. Cred că încă visau și nu realizau ceea ce se întâmplă. E ra pur și simplu o comedie absolută”, a declarat activistul. Odată treziți, agenții s-au comportat ca și cum nu s- a întâmplat nimic neobișnuit.

Filmulețul cu agenții care dormeau în post a fost publicat pe rețelele de socializare și s-a viralizat rapid pe TikTok. Cazul a ajuns și în atenția superiorilor polițiștilor care au demarat o anchetă. „Măsurile dispuse vor fi ferme, conform procedurilor legale incidente, atât în ceea ce privește răspunderea disciplinară, dar și prin raportare la respectul și conduita pe care polițistul trebuie să-l afișeze”, a declarat Ionut Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava.

Același activist a surprins un caz asemănător în Covasna 

Aceasta nu este prima dată când agenți ai poliției sunt prinși în timp ce își fac somnul în timpul programului. Cu doar câteva săptămâni înainte, în județul Covasna, același activist a dat de doi agenți care dormeau în mașina de serviciu. Problemele Poliției Române par să nu mai contenească.

De la cazurile de toxiinfecție în rândul studenților până la lipsa dotărilor sau deficitul uriaș de personal, instituția se confruntă cu nereguli atât de grave încât liderul sindicatului Europol a cerut intervenția de urgență a Consiliului suprem de apărare a țării pentru rezolvarea acestora.