Au apărut imagini cu intervenția polițiștilor acuzați că l-ar fi bătut până la moarte pe Eduard Giosu, tânărul de treizeci de ani care, aflat sub influența stupefiantelor, fiind a umblat dezbrăcat pe străzi. După ce a fost încătușat, unul dintre agenți și a îndemnat colegul să îl calce pe băiat cu piciorul, iar ambulanța chemată a ajuns acolo după mai bine de un sfert de oră, timp în care Eduard a zăcut într-o baltă de sânge.

Scenele sunt filmate de camera video pe care o purta agenda Secției 17 din Capitală.

Citește și: Cine este Bruna Văleanu, una dintre victimele din Israel! Tânăra are origini românești: „Copilul nostru a devenit o mică stea în Univers”

„Am folosit bastonul pe mâini și pe picioare, spunându-i să se oprească. Când l-am lovit cu bastonul, acesta m-a lovit pe umăr, m-a lovit peste degetul inelar.

Colegul meu i-a aplicat lovituri în zona picioarelor”
, a declarat unul dintre agenți.

Era ora 03:33 de minute, dar înregistrarea făcută publică începe din momentul în care Eduard, tânărul care a umblat dezbrăcat și haotic pe străzi, era deja imobilizat și încătușat. Se aude cum geme de durere, înainte să lovise grav la cap și sângera, asta susțin polițiștii. Rugămințile însă au fost degeaba.

Trec aproape zece minute și unul dintre agenți revine la dispeceratul Poliției revine. Starea lui Eduard era tot mai gravă cu fiecare minut.

„Opresc camera și brusc, când repornesc camera, fiul meu este întins pe burtă, încătușat, plin de sânge, ei continuă cu un fals dialog, știind că acea cameră de corp înregistrează, în care afirmă ba unu, ba altul că s-a dat cu capul de mașini, s-a dat cu capul de asfalt, s-a dat cu capul de nu știu, că a căzut în față și tot felul de aberații, plus o

incompetentă care aproape își dă cu spray-ul de piper în nas”, a declarat Ion Giosu, tatăl victimei.

A ajuns acolo și iubita tânărului, extrem de speriată. „Azi a fost ziua mea și a rămas aici, s-a ridicat și a început să facă ca toate alea ”, declara tânăra, la fața locului. Între timp ajunge și o ambulanță. După 16 minute de agonie, lui Eduard i se acordă primul ajutor și este transportat la spital.

Din păcate, prea târziu. El a ajuns în coma acolo și după opt zile de zbatere a pierit.

Ultimele clipe din viața lui Eduard Giosu, surprinse de camerele de supraveghere 

Ultimele clipe din viața lui au fost surprinse de o cameră de supraveghere. Eduard ieșise dezbrăcat și umbla bulversat printre mașini. La un moment dat se aruncă pe pământ. O femeie care l-a observat a sunat la 112.

Anchetatorii susțin că un cocktail de stupefiante i-ar fi adus sfârșitul, nu intervenția brutală a polițiștilor cum acuză familia.

„Da, cunoaștem despre oprirea body cam-ului, nu cunosc motivele opririi body cam-ului, tocmai de aceea precizam la începutul activității, la începutul conferinței, faptul că la acest moment putem vorbi despre o cercetare disciplinară dispusă de către conducere a Poliției Capitalei, fix pe acest aspect, referitor la folosirea/nefolosirea corespunzătoare a aparatelor body cam”, a declarat Georgian Drăgan, purtător de cuvânt Poliția Română.

Procurorii de pe lângă Tribunalul București au deschis un dosar penal în acest caz. Agenții au fost deja audiați, dar deocamdată nu e nimeni pus sub acuzare.