Bruna Văleanu, o tânără de 24 de ani cu origini românești, se numără printre victimele atacurilor declanșate de gruparea Hamas. Tânăra avea cetățenie israeliană și s-a mutat din Rio de Janiero în anul 2015, pentru a studia la o universitate din Tel Aviv. Mama și sora tinerei de 24 de ani sunt românce stabilite în Israel.

Citește și: Moartea Cameliei ridică semne de întrebare. Trupul i-a fost descoperit chiar de soțul ei, într-o mașină, în Focșani: „Și-a pus mâinile în cap și a început să țipe”

După conflictul izbucnit zilele trecute în Israel, Bruna Văleanu a fost dată dispărută de către familie. Cel mai sumbru scenariu al familiei s-a adeverit, după ce au primit vestea că a pierit în urma atacurilor.

„Cu adâncă durere ne luăm rămas bun. Copilul nostru a devenit o mică stea în Univers. Te vom iubi mereu!”, a anunțat familia tinerei, într-o postare pe Facebook.

Israelul a raportat peste 1.200 de morți în războiul cu Hamas de la izbucnirea atacurilor, a transmis televiziunea de stat israeliană Kan. Printre aceste victime se numără și Bruna Văleanu, o tânără care avea toată viața înainte.

Bruna Văleanu și-a găsit sfârșitul la un festival muzical de lângă Fâșia Gaza 

Bruna Văleanu studia comunicarea și marketingul la Universitatea din Tel Aviv. Tânăra de 24 de ani a fost ucisă în timp ce participa la un festival de muzică în apropierea

Fâșiei Gaza, după ce a fost atacată. Ea le-a spus prietenilor și colegilor de muncă sâmbătă că a fost înconjurată de împușcături și de oameni răniți într-o zonă împădurită, potrivit ziarului brazilian Folha de S.Paulo. Acesta a fost ultimul moment în care apropiații au auzit de tânără, înainte să fie dată dispărută, relatează cbaustin.com. 

„Sunt o studentă dedicată, dornică să îmi lărgesc orizonturile în domeniul marketingului și al rețelelor sociale”,

s-a descris Bruna Văleanu pe contul ei de Linkedin.

Ea avea tot viitorul înainte și își dorea să aibă o carieră de succes în domeniul pe care îl studia. Familia, prietenii și colegii tinerei sunt încă șocați de vestea că a fost găsită fără suflare. 

„Caut în mod activ o poziție care să-mi ofere oportunitatea de a îmi cultiva creativitatea, de a îmi îmbunătăți abilitățile de gândire critică și de a mă dota cu instrumentele pentru a excela ca profesionist în această industrie dinamică”,

a mai spus tânăra de 24 de ani.

Până acum, peste 1.800 de români au revenit în țară după începerea războiului din Israel, a transmis ministrul de Externe, Luminița Odobescu. Se estimează că între 100 și 150 de ostatici sunt ținuți în Gaza. Cel puțin 1.200 de oameni au murit în Israel de sâmbătă și până acum, transmite IDF. Aproximativ 900 de persoane au murit în Gaza, potrivit Ministerului palestinian al Sănătății.