Alexandra are șansa la o nouă viață! Tinerei i-a fost transplantată o inimă artificială. Cel mai tânăr pacient din România salvat de o inimă artificială este internat acum la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara. Vorbim despre o tânără de șaptesprezece ani care a trecut printr-o operație complexă, în premieră pentru România.

Un aparat a devenit salvator pentru o adolescentă de șaptesprezece ani diagnosticată cu insuficiență cardiacă.

E cea mai tânără pacientă care primește o inimă artificială în țara noastră.

Tânăra a trecut cu bine peste intervenția chirurgicală iar acum se recuperează

Alexandra nu putea supraviețui fără un transplant, dar inima este organul care se găsește cel mai rar. Așa s-a ajuns la varianta unei inimi artificiale.

„Mai jos, mai jos, mai mult să lăsați din cablu, mai jos, așa”,

sunt o parte dintre indicațiile pe care specialiștii le dădeau în timpul operației chirurgicale.

Citește și: Un tânăr de 15 ani din Constanța a distrus mai multe mașini. Când a ajuns la poliție, oamenii legii au descoperit că a fost implicat și într-un scandal legat de incendierea unui bloc

Operația extrem de complexă a avut loc la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș.

„Un dispozitiv sub formă de pompă care practic asigură debitul cardiac la inimile foarte bolnave. Pacienții pot să stea ani de zile pe aceste dispozitive cu o calitate a vieții bună. Faptul că există această posibilitate și în țara noastră este un lucru extraordinar”, a declarat profesor doctor Horațiu Suciu, IUBCT Târgu Mureș.

Citește și: Cum a fost surprinsă Dj Lalla, cu 24 de ore înainte să fie găsită moartă. Semnele care ar fi putut prezice tragedia: „Va fi mai bine”

Tânăra și-a revenit după operație, a vorbit deja cu bunica ei și cu medicii, dar va rămâne în zilele următoare sub supraveghere.