Cad capete din poliție în urma dispariției lui Cătălin Cherecheș, primarul condamnat la cinci ani de închisoare. Șeful poliției de frontieră și șeful IPJ Maramureș au fost schimbați. În plus, ministrul de Interne a ordonat și alte controale. Reporterul NEWSTIME Silvia Ceh a dat ultimele detalii în cadrul jurnalului de luni seara, 27 noiembrie 2023.

Citește și: Socrii lui Cătălin Cherecheș, arestați pentru dare de mită. Primarul face acuzații serioase: „Cu soacra n-am vorbit de când m-am însurat. Să i se aplice prevederile legale”

„Corpul de control al Ministerului de Interne continuă cercetările în județele Maramureș și Satu Mare. Așadar, este posibil să apară și alte demiteri. Ceea ce știm până acum este că vineri dimineața, Cătălin Cherecheș a plecat cu mașina secretarei, dar condusă de un taximetrist de la Baia Mare la Satu Mare. Acolo a coborât și a luat un taxi la întâmplare, în care a și trecut granița spre Ungaria, prezentând la vamă actul de identitate al unei rude.

Mama primarului a plecat cu opt zile înainte de pronunțare în Germania, iar cu o zi înainte de condamnarea fiului ar fi mers în Italia. Acolo ar fi plecat și Tabita Cherecheș, soția primarului, aceasta este cercetată în stare de libertate pentru complicitate la dare de mită, dar nu are restricții impuse. În schimb, părinții ei, adică socrii lui Cătălin Cherecheș sunt în arest pentru că ar fi încercat să dea mită pentru o soluție mai blândă în dosarul ginerelui.
Edilul s-a distanțat de ei în mod public și le-a transmis că trebuie să plătească dacă sunt vinovați. Momentan atât de aici”
, a declarat reporterul NEWSTIME.