Câte zile libere vom avea de Rusalii 2023? Rusaliile este una dintre cele mai importante sărbători din calendarul creștin, atât pentru credincioșii ortodocși, cât și pentru cei catolici.

Praznicul, cunoscut și drept Pogorârea Duhului Sfânt, sunt sărbătorite pe data de 4, respectiv 5 iunie 2023, în funcție de cultul religios.

Câte zile libere vom avea de Rusalii 2023?

În anul 2023 sunt 12 sărbători legale care pică în timpul săptămânii. Printre acestea se regăsesc și Rusaliile. Astfel, potrivit deciziilor luate de guvernanți, zilele nelucrătoare de care vor beneficia românii în perioada următoare vor fi:
- joi, 1 iunie- Ziua Copilului
- vineri, 2 iunie
- sâmbătă, 3 iunie
- duminică, 4 iunie
- luni, 5 iunie.

Citește și: Rugăciunea de dimineață: Aduce noroc și sănătate! Este bine să o rostești imediat cum te trezești

Astfel, bugetarii vor avea parte de cinci zile libere, ceea ce înseamnă de fapt o mini-vacanță. Totuși, românii trebuie să știe că data de 2 iunie nu este liberă pentru locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului pe care îl presupune activitatea prestată.

Câte zile libere au românii în 2023? 

În prezent, românii beneficiază de 15 zile libere legale:

- 1 ianuarie și 2 ianuarie — Anul Nou (duminică și luni)

- 24 ianuarie — Ziua Unirii Principatelor Române (marți)

- 14 aprilie — Vinerea Mare

- 16-17 aprilie — Paște ortodox 2023 (duminică și luni)

Citește și: Rugăciunea de seară: Îți îndeplinește toate dorințele. Roagă-te în acest mod pentru a avea parte de binecuvântare în viață

- 1 mai — Ziua Muncii (pică luni)

- 1 iunie — Ziua Copilului (pică joi)

- 4 iunie și 5 iunie – Rusalii și a doua zi de Rusalii (duminică și luni)

- 15 august — Adormirea Maicii Domnului (marți)

- 30 noiembrie — Sfântul Andrei (joi)

Câte zile libere vor avea românii în 2024?

Anul viitor, potrivit Codului Muncii, salariații de pe teritoriul țării noastre vor avea parte de 15 zile de sărbători legale pe parcursul celor 12 luni. Dintre cele 15 zile nelucrătoare, 10 pică în timpul săptămânii, în timp ce 5 vor fi în weekend.

Prin urmare, persoanele care desfășoară o activitate cu program de luni până vineri vor beneficia de 10 zile libere pe parcursul anului viitor.