Ce salariu are un mecanic auto în România în 2023? Atât în țara noastră, cât și în străinătate, profesioniștii care repară mașini și alte vehicule sunt foarte apreciați. Aceștia sunt unii dintre cei mai căutați specialiști de către angajatori.

De la începutul anului 2023 au fost postate peste 3000 de posturi pentru acest sector de activitate pe platformele de recrutare online din România, notează adevarul.ro.

Potrivit publicației, aproximativ 13% dintre acestea aparțin angajatorilor străini.

Ce salariu are un mecanic auto în România în 2023? Salariul mediu este mai mare decât în multe alte domenii din țara noastră

În anul 2023, salariul mediu al specialiștilor care lucrează în domeniul service și al reparațiilor auto este de 4000 de lei pe lună, informează comparatorul salarial eJobs, Salario.

Prin urmare, un mecanic auto sau un tehnician depanator ajunge la 3500 de lei pe lună, iar un vopsitor câștigă aproximativ 5000 de lei lunar. Pe de altă parte, un specialist cu studii superioare care ocupă postul de inginer depanator câștigă 7000 de lei pe lună.

Citește și: Salarii în funcție de vârstă

„Atunci când acești specialiști lucrează în sistem de freelancing, veniturile pe care le încasează depășesc în aproape toate cazurile 5.000

de lei pe lună, în funcție de numărul de lucrări preluate și de complexitatea acestora. Iar pentru cei care lucrează în străinătate, vorbim despre salarii care pleacă de la 1.500 de euro, net. Pentru că sunt joburi care cer competențe tehnice foarte specifice care sunt din ce în ce mai greu de găsit în piață, chiar și în cazul acelor poziții entry level care nu necesită studii superioare, media salarială netă, la nivel național este de 3.200
de lei”
, a declarat Roxana Drăghici, pentru Adevărul.

Potrivit aceleiași platforme, alte poziții foarte căutate în domeniul reparațiilor auto sunt cele de inginer auto(4500 de lei), electrician auto(4000 de lei), consilier service(3200 de lei), inginer de depanare și tehnician de diagnoză(5000 de lei).

Cele mai mici salarii pe care le încasează angajații service-urilor auto din România

La polul opus în comparație cu salariile enumerate anterior se numără alte poziții regăsite în schema de personal a service-urilor auto. Prin urmare, un operator calculator câștigă 2200 de lei lunar, un casier ajunge la 2500 de lei pe lună iar un strungar încasează un salariu mediu net de 3000 de lei. Cu 100 de lei în plus încasează un consilier service iar un operator CNC ajunge la un venit mediu de aproximativ 3200 de lei pe lună.

Citește și: Cât costă o ciorbă la restaurantul Parlamentului? Iată câți bani scot din buzunar aleșii pentru meniul zilnic

În ceea ce privește orașele din țara noastră în care angajații service-urilor au cele mai mici salarii medii nete, acestea sunt: Slobozia, Alba Iulia, Târgu Jiu, Mangalia și Satu Mare.