Jobul de Java Software Developer este un job foarte popular în industria IT, motiv pentru care și salariul poate fi unul pe măsură. Pentru a deveni programator, trebuie să cunoști anumite limbaje de programare. Sunt câteva motive pentru care foarte mulți oameni se orientează către acest domeniu.

Citește și: Ce salariu are un inginer IT în România? Tot mai mulți tineri aleg să se specializeze în acest domeniu

În primul rând, Java este un limbaj de programare extrem de popular și tot mai mulți se îndreaptă către acest domeniu. În al doilea rând, cererea pe piața muncii este una extrem de generoasă, iar salariile și beneficiile sunt atractive.

Cum poți să devii programator în Java?

Un candidat ideal ar trebui să aibă studii în Computer Science, Inginerie sau un domeniu relaționat cu acestea, însă nu este un criteriu obligatoriu.

Pentru a începe o carieră în acest domeniu, ceea ce trebuie să faci este să finalizezi studiile în domeniul tehnologiei (o facultate de profil, precum automatică și calculatoare, sau matematică-informatică) sau să urmeze un curs specializat.

Cererea pe piața muncii pentru Java Developers este una foarte mare. Cel mai important sfat pentru cie care vor să intre în acest domeniu este să se concentreze pe sedimentarea cunoștințelor tehnice, crearea unui portofoliu, obținerea unei certificări de nivel Entry-Level.

Ce salariu are un programator în Java? 

În România, un programator specializat pe Java poate avea un salariu foarte bun, deoarece exist o lipsă considerabilă de astfel de specialiști pe piața actuală de IT. 

Salariul mediu al unui angajat care ocupă funcția de programator Java este de 7.000 de lei net pe lună. Cel mai mare nivel al salariului mediu pentru această funcție este în regiunea București – Ilfov (9.100

de lei net), iar cel mai mic în județul Hunedoara (3.000 de lei net), unde peste 243.000 de specialiști și-au introdus salariile până în prezent, relatează Ziarul Financiar

Care sunt mai bine plătite job-uri din domeniul IT:

1. Programator PHP Backend (cunoștințe de Laravel framework) cu experienta de peste 10 ani: 17.000 – 18.000 Lei.

2. DevOps (Database administrator si Programator SQL, MSSQL, T-SQL) cu experienta de peste 10 ani: 20.000 – 22.000 Lei.

3. PHP Software Architect (cunoștințe de Laravel Framework și abilitați de design+ parțial frontend) cu experienta de peste 10 ani: 22.000

– 25.000 Lei.

4. Product Owner (cunoștințe de programare și people skills, este liantul între tehnic și clientul final) cu peste 10 ani experiență: 5000 – 6000 lei.