Ce se împarte de Înălțarea Domnului 2023? Înălțarea Domnului este una dintre cele mai mari sărbători pe care atât credincioșii ortodocși, cât și cei catolici le prăznuiesc în luna mai.
Aceasta pică pe data de 18 mai în Biserica Catolică și pe 25 mai 2023 în Biserica Ortodoxă Română iar pentru că ziua este una foarte importantă din punct de vedere religios, există mai multe tradiții pe care oamenii le respectă su sfințenie.
Ce se împarte de Înălțarea Domnului 2023? În ziua de sărbătoare oamenii își amintesc de cei plecați dintre noi
Înălțarea Domnului 2023 mai este cunoscută în popor drept Ispas sau Joia Iepelor. Fiind una dintre cele mai mari sărbători din calendar, de această zi sfântă se leagă mai multe tradiții și obiceiuri.
În acest moment se spune că este bine ca oamenii să fie veseli și să uite de supărare.
Citește și: De ce se înroșesc ouă de Înălțarea Domnului? Când fac gospodinele acest lucru în 2023?
În amintirea acestora, cei dragi rămași în viață au grijă să împartă azime calde, ceapă verde și rachiu.
De asemenea, este ultima zi în care se mai vopsesc ouă roșii pe parcursul acestui an.Ce nu trebuie să facă oamenii de Înălțarea Domnului?
Pe lângă lucrurile pe care oamenii trebuie să le facă de Înălțarea Domnului pentru a avea parte de belșug și binecuvântare pe tot parcursul anului, există și obiceiuri la care gospodarii trebuie să aibă grijă în perioada praznicului.
Citește și: Înălțarea Domnului 2023: Ce se mănâncă în această zi de mare sărbătoare?
Se spune că după Înălțarea Domnului nu se mai cultivă nimic în grădină sau pe câmp pentru că acestea nu vor mai da roade bogate. De asemenea, în ziua de sărbătoare nu se dau foc și sare din casă. De asemenea, femeile nu au voie să facă treburi casnice, la fel cum este obiceiul și în cazul celorlalte sărbători cu cruce roșie din calendarul ortodox.
Astfel, gospodinele nu au voie să spele rufe, să calce, să coasă sau să facă alte treburi de zi cu zi de prin gospodărie.