Joi, 9 mai, este o zi extrem de importantă pentru toți cei implicați în procesul tragediei cauzate de Vlad Pascu în localitatea 2 Mai. Este ziua care ar putea pune punct procesului lung și plin de derapaje care a mai bătut un cui în inimile părinților victimelor ucise de Vlad Pascu. 

Termenul a fost amânat pentru această dată la solicitarea familiilor victimelor, care au așteptat pronunțarea CSM cu privire la propunerea de suspendare a judecătoarei de caz.

În prezent, avocatul familiei Robertei spune că nu sunt așteptate răsturnări de situație pentru termenul de joi însă există o mare diferență față de celelalte: tatăl tinerei ucise nu va putea fi în sala de judecată.

„Mâine nu preconizăm că s-ar întâmpla lucruri diferite față de ce ne-am așteptat. Singura surpriză care ar putea să apară ar fi o altă cerere de abținere a doamnei judecător, bazată pe orice altceva, dar noi nu avem pregătit altceva, sper nici avocații apărării nu au pregătit altceva pentru că și ei

vor să se judece. Mâine, singurul element de noutate ar fi că tatăl Robertei nu o să poată veni. Am solicitat să fie audiat prin videoconferință. Dacă nu se va putea face lucrul acesta, se va mai da încă un termen de judecată”
, a declarat Adrian Cuculis, la „Follow us!”. 

Avocatul mai punctează faptul că avocații lui Vlad Pascu își doresc mai mult ca niciodată ca procesul să nu mai continue și să nu mai fie acordat încă un termen.

Adrian Cuculis este convins că apărarea celui care a provocat tragedia de la 2 Mai nu vrea să mai piardă timp cu acest proces, pentru că nu ar mai avea ce dovezi să aducă în favoarea lui Vlad Pascu.

Citește și: Familia lui Vlad Pascu, propunere neașteptată pentru părinții celor doi tineri uciși! Nu le-au venit să creadă: „Nu îmi trebuie bani. Mie îmi trebuie copilul înapoi”

Teo Trandafir: Toată lumea zice că părinții lui Vlad Pascu ar avea interesul să prelungească povestea asta. Dumneavoastră mi-ați spus că avocații lui nu vor să facă asta.

Avocat Adrian Cuculis: Nu se sprijină pe niciun fel de suport treaba asta și nu se sprijină pe niciun fel de interes. Presa în momentul de față este lipită de acest caz și nu mai pleacă de acolo, motiv pentru care nu poți să te gândești rezonabil că dacă mai amâni 2,3,5 termene se va întâmpla ceva.

Din punct de vedere judiciar, nu există un interes, nu ai de ce. Dacă te apropiai de un termen de prescripție, nu este cazul aici, dacă aveai informații că judecătorul din cazul tău va ieși la pensie și nu va mai pronunța și se reia dosarul, iarăși nu este niciun interes. Din contră, procurorul la termenul trecut, și inclusiv apărarea lui, au solicitat să ne judecăm. Vor să terminăm mai repede, este o pierdere de vreme pentru ei, pentru că nu mai au nimic de spus.