Au trecut 9 luni de la tragedia care a cutremurat și revoltat o țară întreagă, de când Vlad Pascu a cauzat moartea lui Sebastian și a Robertei în stațiunea 2 Mai. Chiar dacă timpul a trecut, pentru familiile celor doi tineri uciși durerea este la fel de mare precum în prima zi.

Tristețea și suferința fără margini cauzate de moartea copiilor lor este dublată și de autoritățile din România pentru părinții victimelor.

Valentin Olariu, tatăl lui Sebi, simte că autoritățile își bat pur și simplu joc de el și de ceilalți părinți. Acesta este complet dezamăgit de lipsa de acțiune și nu îi vine să creadă că nici măcar acum nu a fost îmbunătățită siguranța de pe șoseaua unde și-au găsit sfârșitul Sebastian și Roberta.

„Au trecut nouă luni de când băiatul meu nu mai este și văd că încă nu s-a întâmplat nimic la locul accidentului.

Nici un trotuar micuț. Nu știu dacă înseamnă atât de mult o porțiune de 30- 50 de metri de trotuar. A început sezonul estival și sunt foarte mulți tineri care fac acel drum din Vama Veche în 2 Mai. Văd că autoritățile n-au mișcat nici măcar un pai.

După ce că suntem terminați, își mai bat și joc de noi, lăsând-o acea judecătoare incompetentă să se ocupe de acest caz(...)

Credeți-mă că, dacă i-aș transmite eu ceva acestei judecătoare, nu știu dacă va înțelege. O să mergem pe data de 9 mai, când va da sentința și sper să facem apel și să judece cineva competent acest caz”, a spus el pentru Antena 3 CNN.

Românii ies din nou în stradă pentru Sebastian și Roberta

Au trecut doar câteva zile de când CSM a hotărât că nu există un temei pentru ca judecătoarea Ancuța Popoviciu să fie suspendată.

Decizia care a scandalizat o mare parte din opinia publică nu a rămas fără răspuns. Nemulțumiți de modul în care se desfășoară procesul, mai multe persoane ies astăzi în stradă la Vama Veche, unde se vor deplasa spre locul cumplitului accident.

Citește și: Vlad Pascu ar putea să iasă din spatele gratiilor? Tatăl Robertei, declarații de ultim moment: „Astăzi se judecă dacă îl lasă liber sau nu!”

„În urma unui tragic accident petrecut în vara anului trecut, la 2 Mai, în care doi tineri au fost rupţi din viaţă de un şofer băut şi drogat, iar justiţia pare să fie oarbă şi surdă la strigătele de dreptate, ne unim într-un act de solidaritate şi protest. Ne dorim să arătăm lunii că suntem uniţi în faţa injustiţiei şi că nu vom tolera ca vinovaţii să scape nepedepsiţi.

Nu uităm şi nu vom uita niciodată pe cei doi tineri, Sebi şi Roberta, care şi-au pierdut viaţa într-un mod atât de tragic şi nedrept. Fie ca vocea noastră să fie ecoul luptei lor pentru dreptate. Alătură--te nouă şi arată că dreptatea nu poate fi ignorată”, anunță organizatorii.