Părinții lui răducu s-au întors de urgență în țară să le mulțumească celor 500 de salvatori care le-au căutat copilul timp de 24 de ore continuu și ca să fie alături de cel mic. Mama crede că doar o minune a făcut ca băiețelul de doi ani să fie găsit teafăr după ce a rătăcit singur aproape trei kilometri prin frig și ploaie. Când și-a revenit din sperietură, micuțul i-a povestit că ar fi văzut un lup și s-a ferit singur de pericol.

Cuvintele lui sunt la fel de impresionante ca și întâmplare care a emoționat întreaga țară.

Citește și: VIDEO Cum a fost surprins Răducu, băiețelul de 2 ani dispărut în Botoșani, pe camerele de supraveghere

Un filmuleț în care micuțul supraviețuitor strigă-n lacrimi după bunica lui a fost filmat de părinți la scurt timp după încheierea misiunii de căutare. A plâns încontinuu chiar și când a fost găsit, spun salvatorii lui Răducu.

Strigătele de ajutor și hohotele de plâns au ajutat și echipele să se orienteze în pădurea unde se pierduse. Părinții s-au îngrozit când au aflat de la cel mic prin ce a trecut.

Reporter: Ai văzut lupul? Ce ai făcut? Te-ai urcat în copac?

Răducu: Da.M-am ascuns.

Reporter: Dar nu ți-a fost frică?

Răducu: Mi-a fost frig. A venit ploaia.

„A fost foarte bucuros că m-a văzut și după aceea au început să spună că a văzut un lup. A zis că era mare, că s-a speriat și s-a ascuns după crengi, după care a adormit pe crengi”, a spus mama lui Răducu.

Povestea incredibilă de supraviețuire a copilului de doi ani pare scenariu de film.

A rătăcit o zi și o noapte prin pădure, pe teren accidentat, la temperaturi foarte scăzute. A fost minune dumnezeiască, spune cu lacrimi în ochii mama lui Răducu. „EL l-a ajutat întotdeauna să pășească, să vadă drumul, unde să se ducă”, a mai spus mama copilului.

Ce se întâmplă cu Răducu, după ce a fost salvat după 25 de ore de căutări? 

O țară întreagă a stat cu sufletul la gură după dispariția lui Răducu, iar povestea lui a fost distribuită de mii de oameni pe rețelele de socializare. Cu fiecare oră care trecea, copilului îi scădeau șansele de supraviețuire.

„Atunci, duminică seară, a fost o temperatură în jur de un grad, două grade. N-a înghețat, dar era la limita înghețului. A mai și plouat”, „Dacă nu era salvat de persoanele respective, n-ar fi rezistat.

În pădure sunt animale sălbatice, vremea era nefavorabilă”, au declarat mai mulți localnici.

Și medicii spun că totul s-ar fi putut încheia tragic. „Dispariția acestui copil, în vârstă de doi ani de zile, prezenta riscul decesului, întrucât în zona respectivă era o pădure unde erau și animale sălbatice și pe parcursul nopții au fost temperaturii scăzute. Exista riscul instalării hipotermiei”, a declarat Adrian Zoican, medic UPU.

Răducu s-a pierdut duminică în timp ce se afla cu bunica lui în vizită la vecini. A fost găsit după 25 de ore, sub un copac, cu hipotermie, la circa trei kilometri de locul din care a plecat. Plânsul lui a fost auzit de trei polițiști în timpul căutărilor disperate, la care au participat sute de oameni, cu câini, elicoptere și drone cu termoviziune. După acest incident, părinții care erau plecați la muncă în străinătate spun că îl vor lua cu ei.