O mobilizare impresionantă de forțe s-a încheiat într-un mod fericit în județul Botoșani. Răducu, un copilaș de doi ani dispărut în pădure, a fost găsit după mai bine de 24 de ore. Micuțul a fost căutat de sute de salvatori, iar la operațiuni au fost aduse inclusiv drone și elicoptere. A fost descoperit lângă o peșteră în apropierea unei mănăstiri, iar oamenii sunt convinși că a fost vorba despre o minune.

Citește și: Viețile mai multor tineri, curmate de accidentele fulgerătoare de pe drumurile țării! Familiile victimelor sunt îngenuncheate de durere

Răducu este micuțul de doi ani care a ținut cu sufletul la gură întreaga comunitate din Tudora, județul Botoșani. Aproximativ 500 de localnici, polițiști, pompieri și jandarmi din mai multe județe l-au căutat de duminică fără încetare. După mai bine de 24 de ore, în care toată lumea spera la un miracol, acesta a avut loc.

Răducu a fost găsit în viață la trei kilometri de zona din care plecase. Stătea lângă un copac, aproape de o peșteră. Acolo și-a petrecut noaptea, deși afară au fost zero grade.

Cum a fost găsit Răducu de către salvatori: „Era conștient. I-am dat apă” 

Bucuria părinților care au venit într-un suflet din Anglia, unde munceau, a fost nemăsurată.

Micuțul a fost găsit de trei dintre polițiștii care au participat la misiunea de salvare. Un rol important l-au avut camerele de supraveghere din zonă, care l-au surprins pe băiețel în timp ce mergea spre pădure. Agenții l-au găsit pe Răducu, speriat și cu hainele ude. Cei trei l-au creat pe brațe până la un schit din apropiere.

„Ne-am gândit că șansele să fie găsit viu scad.

Era conștient. I-am dat apă, i-am dat să mănânce o banană, un cornuleț”, a declarat unul dintre bărbații care l-au găsit.

Mobilizarea voluntarilor a avut un rol extrem de important, având în vedere frigul și ploaia de luni. Orice minut pierdut îi putea pune viața în pericol.

„Slavă lui Dumnezeu. Ne-am rugat toți. Dumnezeu e cel mai mare.

El a putut să facă orice”, a declarat un voluntar. Micuțul de doi ani era în grija bunicii și se afla cu ea în momentul când a dispărut. Erau în vizită la o cunoștință, iar într-un moment de neatenție al adulților, a plecat din casă.

„Dacă au durat 10 minute. A dispărut. Când am văzut, am rămas uimită”, a declarat bunica copilului. După ce a fost găsit, Răducu a fost dus la spital pentru îngrijiri suplimentare.