Elevul de clasa a opta din Târgu Mureș, care și-a bătut diriginta și a făcut scandal la ore, a fost reținut pentru 24 de ore. Ulterior, tânărul a fost lăsat în libertate și are dreptul să se întoarcă la ore. Decizia autorităților le-a șocat pe cadrele didactice. Între timp, profesoara agresată a ajuns la spital și a avut nevoie de îngrijiri medicale, din cauza loviturilor pe care le-a primit din partea adolescentului.

La scenele șocante de la școala din Mureș a asistat și mama adolescentului 

După scandalul monstru pe care l-a făcut în școală, adolescentul de 15 ani a rămas în custodia polițiștilor. A fost reținut pentru 24 de ore iar marți a fost prezentat în fața unui Complet de judecată, cu propunere de arestare preventivă. Pe numele tânărului a fost deschis un dosar penal, unde au fost formulate două acuzații: pentru că le-a înjurat și amenințat pe dirigintă, dar și pentru că a fumat în sala de

curs și a deranjat ora, este cercetat pentru deranjarea ordinii publice, iar pentru că a agresat-o fizic pe dirigintă, atunci când era și mama lui de față, este cercetat și pentru loviri sau alte violențe.

De furia adolescentului, profesoara a reușit să scape abia după ce a intervenit paznicul școlii. Din cauza loviturilor, femeia a avut nevoie de îngrijiri medicale de specialitate: „Doamna profesoară este internată la spital.

A primit lovituri în zona abdominală și în zona feței.”

Comportamentul bizar al elevului i-a pus pe gânduri pe oamenii legii. Polițiștii au crezut că pornirile violente ar fi fost provocate de consumul de droguri.

„Tânărul a fost testat cu privire la posibila prezență a substanțelor interzise, rezultatul fiind negativ”, a declarat Alexandra Luca, purtător de cuvânt IPJ Mureș.

Specialiștii, în schimb, spun că atitudinea tânărului ar putea fi rezultatul neînțelegerii dintre elev, profesori și părinți.

„Începe să debuteze tot mai mult partea asta de câștigare a puterii personale, comportamente care sfidează, nevoia de revoltă și dacă la ea se adaugă disfuncționalități ale familiei din care acești copii provin, foarte ușor se poate ajunge la comportamente degradante. Este cumva, dacă vreți, un dreptunghi în care este școala-profesorii-părinții-copilul.

Toate acestea vor fi nevoite să lucreze în echipă, să fie într-un într-un mod integrat”, a explicat Valentina Simon, psihoterapeut. 

O anchetă a fost deschisă și la nivelul inspectoratului școlar.