Prima zi de școală a fost plină de emoții pentru elevi, dar cu nervii întinși la maximum pentru șoferi. La primele ore, în Capitală s-a circulat bară la bară și a fost nevoie de ajutorul polițiștilor pentru a fluidiza circulația. Autoritățile spun că pe timpul școlii străzile sunt de trei ori mai pline decât în perioada vacanței, așa că înarmați-vă cu răbdare. Se de următoarea ecuație de coșmar: ora opt dimineața, plus prima zi de școală, la care se adaugă un semafor stricat.

Rezultatul: „Este jale!”

Începutul școlii, începutul coșmarului în trafic. Aglomerația i-a scos din minți pe șoferii din Capitală

Pe străzile din Capitală, în prima zi a noului an școlar, mai mult s-a stat decât s-a circulat. Cu nervii întinși la maximum și buchetul de flori în portbagaj, șoferii au încercat să se obișnuiască cu noua normalitate.

Nici cei care folosesc bicicleta sau scuterul nu au avut o zi prea ușoară.

Studiile arată că jumătate dintre elevi ajung la școală cu mașina, așa că nu e de mirare de ce odată cu noul an școlar începe și coșmarul șoferilor.

„Prima zi de școală ne reamintește de ce Bucureștiul își merită locul în topul celor mai aglomerate orașe din lume. Noi suntem pe bulevardul Lacul Tei unde se circulă acum cu trei kilometri pe oră”,

a transmis Georgiana Grimm, reporter Kanal D.

Polițiști de la locală, jandarmi și agenți de la brigada rutieră au dirijat traficul, ca să îl mai fluidizeze cât de cât. Acesta este doar începutul, ne spune directorul poliției locale: „Comparativ cu perioada de concedii a verii sau perioada de concedii din iarnă, valorile de trafic putem spune că de multe ori se și triplează, nu numai se dublează.”

La nivel global, Bucureștiul se află pe locul șapte la capitolul ambuteiaje, după orașe precum Londra sau Milano. În medie, un bucureștean petrece două sute șaptezeci și șapte de ore pe an în aglomerație, iar la orele de vârf media cu care se circulă în capitală este de 17 kilometri/oră.