Sunt scene apocaliptice în regiunea Evros din Grecia, dar și în jurul Atenei, unde au început evacuările din cauza incendiilor. Salvatorii români îi ajută și ei pe greci pentru a limita cât mai mult dezastrul, dar focul pare scăpat de sub control. Astfel de imagini au fost filmate aseară în regiunea Evros de la granița cu Bulgaria și Turcia. Flăcările extrem de violente sunt întreținute de rafalele de vânt, iar pompierii sunt nevoiți de multe ori să se retragă.

Barajul de foc și fum poate fi văzut chiar și de pe plajă, unde cei câțiva turiști rămași filmează scenele apocaliptice.

Citește și: Luptă cu flăcările din Alexandroupolis continuă! Salvatorii au evacuat mai multe sate

Nimeni nu știe când se va încheia acest val de incendii, care a făcut scrum până acum 43.000 de hectare de vegetație. Munți întregi sunt acum acoperiți de cenușă în loc de copaci.

Elicopterele și avioanele aduc încontinuu zeci de tone de apă pe care le aruncă peste limbile uriașe de foc, dar totul pare în zadar.

Localnicii au sărit în stingerea focului din Grecia  

În ajutorul pompierilor sar și localnicii speriați că își pot pierde casele. Fumul emanat din regiunea Evros acoperă în totalitate insula Thassos, acolo unde se află în vacanță zeci de mii de români.

Sunt aproape două sute de focare de incendii active acum pe teritoriul Greciei. O situație periculoasă este și în suburbiile Atenei, unde focul a izbucnit lângă Acropole.

Citește și: S-au salvat singuri din hotelul în flăcări! Oamenii s-au speriat de moarte când au văzut fumul gros: „Flăcări mari”

Ziua, dezastrul este parcă și mai mare. Autoritățile au început evacuările din calea flăcărilor extrem de violente.

Salvatorii le cer localnicilor să iasă cât mai rapid din case. Un alt incendiu puternic a fost filmat și de pe coasta de vest a Greciei, în Menidi.

Incendiile puternice au ajuns și în Turcia 

Dezastrul a ajuns și în Turcia, în zona Çanakkale. Traficul rutier și naval a fost întrerupt de autoritățile turce din cauza pericolului. În plus, nouă sate au fost evacuate, iar pompierii încearcă să stingă focarul cât mai rapid.

Până acum, 1.500 de hectare de vegetație au fost distruse de focul uriaș.