Afectat de trei zile de mai multe incendii de pădure, coloane imense de fum se apropie amenințător de Alexandroupolis, cel mai mare oraș din regiunea Evros. Salvatorii au evacuat mai multe sate, dar zeci de mașini și case s-au făcut scrum. Au fost descoperite primele victime, iar mai mulți pompieri au fost răniți. Vântul puternic a făcut ca focul izbucnit sâmbătă dimineață să se extindă rapid, în ciuda intervenției pompierilor.

Citește și: Când scăpăm de caniculă? Prognoza meteo pentru următoarea lună

Incendiul a scăpat de sub control și localnicii din 13 sate au fost evacuați. Un baraj de foc și fum a fost filmat de grecii forțați să își părăsească locuințele. Pompierii sunt ajutați de voluntari și de avioane și elicoptere, care aruncă zeci de tone de apă peste limbile de foc.

Autoritățile spun că în acest moment nu sunt victime, dar pagubele materiale sunt imense: case și mașini prinse în capcana de foc s-au făcut scrum.

În timp ce Grecia arde, Italia se topește din cauza temperaturilor ridicate 

Vâlvătaia amenință să ajungă în Alexandroupolis, reședința regiunii Evros din Grecia. Salvatorii se confruntă cu o vreme extremă, iar vântul care își schimbă frecvent direcția le face misiune aproape imposibilă.

În ajutorul lor vor ajunge și pompierii români care au plecat cu mai multe autospeciale către Evros. Fermierii încearcă și ei să ajute autoritățile. Ei își aduc pământ pentru a forma baraje naturale în calea focului.

Citește și: Incendiile din Grecia au fost lichidate, dar oamenii încă se tem. Temperaturile extreme au băgat frica atât în localnici, cât și în turiști

Incendiile sunt puse pe seama temperaturilor extreme, dar nu este exclus ca și aici să fie vorba despre o mână criminală. De altfel, un val de aer cald a adus coduri roșii de caniculă în opt orașe din nordul Italiei, printre care Rom, Florența. Bolognia, Perugia, Brescia sau Bolzano și zone din Croația sunt vizate de un cod roșu de caniculă. Meteorologii spun că temperaturile extreme se vor mai domoli abia în weekend.