Când scăpăm de caniculă? Luna care este pe cale să se încheie a adus temperaturi caniculare în cea mai mare parte a României și a Europei. Viața de zi cu zi a fost semnificativ îngreunată de temperaturile foarte ridicate. În țara noastră, mai multe culturi au fost afectate de soarele arzător, așa că românii se întreabă ce temperaturi va aduce în termometrele din România luna august.

Din păcate, episoadele de căldură extremă nu vor înceta odată cu schimbarea lunii în calendar. Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie le atrag atenția românilor că vor mai traversa cel puțin câteva zile de foc.

Când scăpăm de caniculă? Meteorologii au făcut anunțul

ANM a emis prognoza meteorologică pentru luna august a anului curent. Prima săptămână a lunii august mai aduce pe alocuri temperaturi foarte ridicate, așa că românii care și-au programat concedii în această perioadă trebuie să țină cont de avertismentele meteorologilor.

Citește și: Românii au găsit explicații pentru valul de caniculă! Conspirațiile oamenilor nu se opresc nici atunci când țara se topește

Spre finalul săptămânii însă, temperaturile vor mai coborî iar în anumite zone vor fi mai scăzute decât normele pentru această perioadă a anului, în special în nord-vestul țării. În rest, gradele din termometre vor coincide cu maximele normale pentru luna august.

În perioada 7-14 august, meteorologii anunță temperaturi normale pentru ultima lună de vară. Vremea va deveni mai plăcută iar cantitățile de precipitații vor fi aproape normale pentru intervalul de timp exprimat, fapt ce se menține la nivelul întregii țări.

Canicula revine în România de la jumătatea lunii august

După data de 14 a lunii august și în special spre finalul lunii, soarele își intră din nou puternic în drepturi iar temperaturile caniculare revin în țara noastră, în special în sud și sud-vest.

Meteorologii anunță un regim pluviometric deficitar în vestul României, în timp ce restul regiunilor se vor bucura de un nivel al precipitațiilor normal pentru această perioadă.

Citește și: Incendiile din Grecia au fost lichidate, dar oamenii încă se tem. Temperaturile extreme au băgat frica atât în localnici, cât și în turiști

„În luna august nu excludem să avem intervale caniculare, pentru că așa cum arată lucrurile, cu siguranță vom vorbi și în luna august de ceea ce înseamnă vremea extremelor meteorologice, așa cum

am înregistrat și în țara noastră în lunile iunie și iulie”, a declarat directorul ANM, pentru Antena 3 CNN.