România este sub imperiul unei așa zise „cupole de foc”, care încinge aerul până îl face irespirabil. Ce este mai rău abia acum urmează, avertizează meteorologii. Pe data de 25 și 26 iulie 2023, temperaturile dau un clocot, iar Capitala și sudul țării au intrat sub avertizări de cod roșu. Alte județe sunt colorate în portocaliu. Florinela Georgescu, director prognoză meteorologic Administrația Națională de Meteorologie, a dat detalii cu privire la ce ne putem aștepta în următoarele zile.

Meteorologii avertizează vreme caniculară în România! Care sunt județele cele mai afectate 

Florinela Georgescu, director ANM, a anunțat care sunt zonele vizate de codul roșu de caniculă care se abate asupra țara noastră în această perioadă. Este posibil ca izolat să se înregistreze și temperaturi de 42 de grade. 

Citește și: Oamenii vor cu orice preț să scape de căldură. Românii au apelat la nămol să se mai răcorească

„Mâine și poimâine va fi vârful valului de căldură care ne afectează deja de două săptămâni. Mâine așteptăm ca temperaturile să fie foarte ridicate în toate regiunile țării în jumătatea de nord a teritoriului. Vor fi maxime care se vor situa între treizeci și trei și treizeci și șapte de grade, iar în jumătatea de sud între treizeci șapte și treizeci și nouă de grade. Cel mai cald va fi în județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași și în municipiul București, unde este posibil ca maximele să depășească patruzeci de grade.

Sigur că în aceste condiții disconfortul termic va fi foarte accentuat. Miercuri vom avea o schimbare puternică în aspectul vremii în partea de nord, vest, centru-nord a teritoriului. Acolo va pătrunde un front atmosferic rece și temperaturile vor fi simțitor mai scăzute.

În schimb, în regiunile sudice și estice ale țării va continua să fie foarte cald, chiar în unele județe din partea de est a Munteniei, sudul Moldovei, sudul Dobrogei va fi mai cald decât mâine, respectiv în județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași și Ialomița, Brăila, Galați în vestul județului

Constanța și în municipiul București. Miercuri așteptăm din nou maxime care pot depăși patruzeci de grade, posibil izolat să înregistrăm și patruzeci și două de grade”, a declarat Florinela Georgescu pentru NEWSTIME.