Oamenii vor cu orice preț să scape de căldură. Nămolul este zilele acestea cea mai bună armă împotriva caniculei. O spun turiștii care au luat cu asalt lacurile cu apă sărată de pe litoralul Ardealului, dornici să se răcorească.

Apa sărată, aerul curat de la munte și plajele cu nisip au atras și anul acesta mii de vizitatori pe litoralul Ardealului. De mare succes se bucură nămolul recunoscut pentru efectele terapeutice dar și pentru protecția împotriva căldurii.

„Ne simțim foarte bine, este un loc extraordinar și stăm în apa aceea cu sare care este foarte bună. Ne dăm cu un nămol, apoi ne clătim.”, „E minunat, e aurul negru al României. E și soare, e nisip, e nămol, apă sărată. Nici o zi fără nămol. Măcar de două ori, o dată măcar și tot facem”, spun vizitatorii.

Oamenii vor cu orice preț să scape de căldură. Românii spun că nămolul este salvator: „Este un loc extraordinar”

La orele amiezii, când temperaturile devin insuportabile, în lacurile cu nămol abia mai ai loc să arunci un ac. Turiștii au venit aici din toate colțurile țării să se răcorească.

„Vin de la 80 de kilometri pentru nămol aici. Am fost săptămâna trecută două zile, venim și săptămâna asta două, trei zile.

Timpul ne permite și se simte așa după două, trei împachetări din acestea, se simte”, „Super tare, cea mai tare stațiune”, „Ne simțim foarte bine, foarte frumos. Suntem aici, lângă Sibiu și e păcat să nu ne petrecem câteva zile”, „E foarte frumos, ne place”, mai spun românii.

„Avem apă sărată, avem nămol. Pe lângă asta avem și șezlonguri, baldachine, zone de umbră, dușuri calde.

Eu zic că e o locație și o destinație perfectă pentru români”, a explicat Dănuț Costea, directorul complexului.

În total, în stațiunea de la Ocna Sibiului sunt șapte lacuri formate pe locul unor foste mine de sare. Fiecare dintre acestea are un grad de salinitate diferit.