Românii evacuați din Rhodos au trăit spaima vieții lor! Temperaturile extreme de vara aceasta au contribuit la incendiile care au topit hectare întregi din Grecia.

Una dintre cele mai apreciate destinații de vacanță ale românilor s-a transformat într-un adevărat iad în ultimele săptămâni. Chiar dacă oficialii au emis cu câteva zile în urmă o atenționare pentru turiștii români, oamenii au ales să își continue concediile.

Iată însă că, din nefericire, situația a escaladat.

Românii evacuați din Rhodos au trăit spaima vieții lor! Turiștii au mărturisit prin ce au trecut în Grecia: „Nu aveam mâncare, nu aveam nimic”

Ultimele zile au fost un adevărat coșmar pentru turiștii români care sperau să se bucure de clipe de relaxare pe meleagurile elene. La fel ca în fiecare an, Insula Rhodos este vizitată de o mulțime de oameni, care speră să aibă parte de zile de relaxare.

Anul acesta însă, peisajele de vis au fost înlocuite de flăcările care au mistuit hectare întregi de teren în țara lor. Nici hotelurile nu au scăpat din calea incendiului, însă din fericire turiștii au fost evacuați la timp din calea pericolului.

Citește și: Grecia și Spania, pârjolite de incendii. Pompierii se luptă cu flăcările și cu temperaturile extrem de ridicate

Până să fie însă salvați de către autorități, oamenii au trăit clipe de coșmar. Aceștia au mărturisit că au rămas fără provizii și că au observat cu teamă cum clădirile au fost cuprinse de flăcări în jurul lor. Din fericire, turiștii se află acum în siguranță, însă nu vor uita prea curând clipele de coșmar prin care au trecut.

„Am fost destul de speriați, panicați.

Am fost evacuați de acolo. Am venit înapoi acasă”, „Ne-au evacuat în ultimul moment. Am plecat când ardea deja aproape de noi hotelul. Nu aveam mâncare, nu aveam nimic. A fost un pic teribil. Ne bucurăm că am ajuns cu bine și că s-a terminat”, au declarat turiștii români, la Antena 3 CNN.