Ilie Tesviteanul este onorat în mod special de către Biserică, deoarece ziua în care este sărbătorit este evidențiată cu roșu în calendarul ortodox, o distincție unică pentru un prooroc.

Cine este Sfântul Ilie

Sfântul Ilie s-a născut în urmă cu peste 800 de ani î.Hr., în ținutul Tesvi din Galaad, într-o familie de preoți. Aceasta a fost o perioadă în care iudeii venerau idoli și zei străini, pe vremea domniei împăratului Ahab.

Citește și: Sfântul Ilie 2024: Tradiții și superstiții de care trebuie să țineți cont

Pe lângă aceasta, tradiția spune că Sfântul Ilie nu a experimentat moartea, fiind ridicat la cer într-un car de foc. Multe legende susțin că misiunea sa nu s-a încheiat pe pământ, ci că el așteaptă sfârșitul lumii pentru a se confrunta cu diavolii. Aceste povești amplifică misterul și venerarea în jurul figurii sale, subliniind rolul său esențial în tradiția creștin-ortodoxă.

Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Ilie, pentru îndeplinirea dorințelor!

Rugăciunea către Sfântul Ilie pentru îndeplinirea dorințelor este rostită între orele 00:00 și 03:00, perioadă în care se crede că porțile cerurilor sunt deschise.

Citește și: Rugăciuni care se citesc de Înălțarea Domnului. Purifică sufletul și ajută la iertarea păcatelor

"Depărtează de la noi, preamărite proorocule, prin mijlocirea ta către Domnul, dreapta mânie a lui Dumnezeu; apără orașele, satele și țara noastră de secetă, de foamete, de furtuni năpraznice, de cutremur, de boli și răni aducătoare de moarte, de neînțelegeri între frați, de năvălirea asupra noastră a altor neamuri și de războiul cel dintre noi. Prin rugăciunile tale, preamărite, întărește poporul nostru binecredincios și ajută-l în toate faptele lui bune.

Mijlocește, proorocule al lui Dumnezeu, păstoriților noștri râvna fierbinte către Dumnezeu, purtare de grijă pentru mântuirea sufletească a păstoriților, înțelepciune în purtare și învățătura, cucernicie și tărie în ispite; judecătorilor dăruiește-le nepărtinire și lepădare de pofta câștigurilor, dreptate și milă față de cei obijduiți; tuturor cârmuitorilor purtare de grijă față de supuși, milă și dreaptă judecată, iar dreptcredincioșilor supunere și ascultare față de cârmuitori, cum și îndeplinirea cu sârguință a tuturor îndatoririlor lor; ca astfel, în pace și cucernicie, să petrecem veacul acesta.Să
ne învrednicim de împărtășirea bunătăților celor veșnice în Împărăția lui Dumnezeu și a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Căruia I se cuvine cinste și închinăciune, împreună cu Tatăl cel fără de început și cu Preasfântul Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!"