„Anglia este cel mai apropiat aliat al Franței”, este fraza care a deschis discursul istoric al Regelui Charles în Parlamentul francez. A fost pentru prima dată când un rege britanic a vorbit în legislativul de la Paris. Charles al III-lea și Regina Camilla se află într-o vizită oficială de stat de trei zile în Franța. Cunoscut pentru convingerile sale ecologiste, la dineul oficial de la Versailles, regele nu a mâncat fuagra din cauza îngrășării forțate a gâștelor și nici sparanghel, pentru că nu mai este sezonul lui.

Regele Charles a făcut istorie în senatul francez.

„Doamnelor și domnilor, inspirată și încurajată de exemplul bunicii mele și al mamei mele decedate, Franța a fost o parte esențială a structurii vieții mele de când mă știu. Într-adevăr, după cum am fost uimit să descopăr. Aceasta este a 35-a mea vizită oficială în Franța. De fiecare dată am fost impresionat de căldura primirii pe care am primit-o întotdeauna și de imensul bine care poate fi realizat atunci când Franța și Regatul Unit lucrează împreună”, a

spus Regele Charles al III-lea. 

Timp de optsprezece minute a vorbit într-o franceză impecabilă. Momentul cheie face parte din vizita începută ieri în Franța de către monarhul britanic și soția sa. În onoarea majestăților lor a fost organizat miercuri seara un banchet de gală la Palatul Versailles, la care au fost invitate 160 de staruri, între care Mick Jagger și Hugh Grant. Grandiosul dineu s-a desfășurat în sala oglinzilor, acolo unde pe mese au tronat imense buchete de trandafiri multicolor.

Meniul servit a fost unul de trei stele Michelin, care a inclus un rar homar albastru și isfahan, un clasic desert francez cu macarons. Cuplul regal și cel prezidențial au ciocnit pahare cu șampanie.

Detaliul pe care toată lumea l-a observat la ținutele purtate de Brigitte Macron și regina Camilla 

Presa internațională a remarcat că ținutele primei doamne, Brigitte Macron, și ale reginei consoarte Camilla au avut aceeași nuanță de albastru navy.

Joi, 21 septembrie 2023, Regele Charles și regina Camilla, însoțiți de Brigitte Macron au mers în Saint-Denis, acolo unde a fost amenajat un adevărat sat multicultural sportiv pentru cupa mondială de rugby, iar regina a schimbat câteva pase de ping pong. A urmat o vizită la piața de flori din Paris, denumită după Regina Elisabeta a II-a și încă una la renovările de la Catedrala Notre-Dame.

Citește și: Ce a făcut Meghan Markle în timp ce Prințul Harry se afla în Londra! Acesta este motivul pentru care nu a vrut să participe la încoronarea regelui Charles

Este prima vizită de stat în Franța în calitate de rege pentru Charles al III-lea. Agențiile de presă scriu că turneul de trei zile transmite un mesaj puternic privind relațiile bilaterale franco-engleze după Brexit.