Chiar dacă era nevinovat, a petrecut 30 de ani în spatele gratiilor. Povestea dramatică a unui bărbat din California i-a impresionat pe oamenii din Statele Unite ale Americii.

La 55 de ani, omul a fost eliberat după ce a petrecut peste 30 de ani în spatele gratiilor pentru o crimă pe care a fost acuzat că a făcut-o în anul 1989.

Chiar dacă era nevinovat, a petrecut 30 de ani în spatele gratiilor. Daniel a executat 30 de ani de închisoare din cei 45, la care a fost condamnat

Coșmarul lui Daniel Saldana a început în anii 90, atunci când a fost condamnat la 45 de ani de închisoare cu executare în legătură cu atacul din Baldwin Park, situat în apropiere de Los Angeles. Este vorba despre un atac în cadrul căruia a fost deschis focul asupra unei mașini în care se aflau șase elevi de liceu, care au fost confundați cu membrii

unei bande.

Citește și: Calendar ortodox iunie 2023: Pe ce dată pică Rusaliile?

În urma atacului, doi dintre aceștia au fost răniți, însă au scăpat cu viață. Ulterior, Daniel Saldana, Raul Vidal și April Gallegos au fost cercetați și găsiți vinovați pentru infracțiunea de tentativă de omor.

În acel moment, Daniel avea doar 22 de ani, lucra în construcții și a susținut încă din prima clipă că este nevinovat.

Mai mult decât atât, bărbatul a explicat că nici măcar nu se afla la locul faptei în momentul în care s-a petrecut aceasta.

Primele cuvinte a lui Daniel după ce a fost eliberat din închisoare

Abia în anul 2017 Vidal a mărturisit în fața unei comisii  de eliberare condiționată că el este responsabil pentru atac și că Daniel Saldana a spus adevărul în toți acești ani.

De atunci au fost aduse mai multe dovezi care atestă nevinovăția lui Saldana și, după 30 de ani, bărbatului i s-a făcut în sfârșit dreptate.

Citește și: Pasagerii unui avion au trecut prin clipe de groază. Panica s-a instaurat după ce ușa aeronavei s-a deschis în timp ce ateriza

„Este o luptă, să te trezești în fiecare dimineaţă ştiind că eşti nevinovat şi eşti încuiat într-o celulă, strigând după ajutor.

Sunt fericit că a venit şi ziua asta”, a spus bărbatul după ce a fost eliberat, potrivit Southern California News Group.