Individul în casa căruia a fost găsită copila de 13 ani din Maramureș a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Cazul este însă departe de a se încheia. Camerele de supraveghere au surprins traseul fetei până aproape de locuința unde a fost găsită, dar autoritățile au preferat să se concentreze pe căutări în afara localității cu drone și elicoptere. Mai mult, suspectul este prezentat de polițiști drept un salvator pentru că ar fi împiedicat-o să se sinucidă.

Acesta este locul unde copila de 13 ani a fost găsită după șase zile. Este locuința unui individ de 34 de ani cunoscut după porecla de „Mănușă albă”.

„E singur. Maică-sa e plecată în Italia. Lucra cu ziua pe la amici, prieteni care îl cheamă”, a declarat o vecină.

Citește și: Sara Melinda ar fi fost sechestrată! Noi detalii despre principalul suspect: „Nu-i prima fată care a trecut prin mâinile lui”

Individul a fost arestat marți, 14 noiembrie, pentru infracțiunea de act cu un minor. Anchetatorii nu se folosesc și de acuzații legate de lipsire de libertate și șantaj, în condițiile în care surse din anchetă spun că tânăra ar fi fost șantajată cu poze compromițătoare. Mai mult, mama fetei ar fi depus încă din aprilie o plângere la DIICOT legată de un posibil șantaj. Polițiștii spun însă că nu au informații despre dosarele procurorilor.

În schimb, l-au prezentat pe suspect drept salvator.

„Și în trecut a mai avut tentativă de sinucidere. Din informațiile noastre și acum a avut intenția de a se sinucide și această persoană la care a fost găsită, noi apreciem, chiar a salvat-o”. Între timp, fata de 13 ani a fost dusă de polițiști la o reconstituire a traseului din ziua dispariției. Camerele de supraveghere au surprins-o până în zona parcului din localitate.

Acolo i s-a pierdut urma. În apropiere este și locuința individului, dar în tot acest timp autoritățile au căutat-o cu drone și elicoptere în afara orașului. Copila a fost însoțită în permanență de un psiholog și încă nu a revenit acasă.

Sara Melinda nu s-a întors acasă. Unde se află în aceste momente? 

În aceste momente, ea este cazată într-un centru special.

Surse din anchetă spun că nu ar vrea să revină momentan la domiciliu. Tânăra a fost găsită după ce un localnic ar fi observat o în locuința suspectului. Totul s-a întâmplat la câteva ore după ce mama fetei a anunțat o recompensă record de 10.000 de euro.

Într-un mesaj emoționant, mama Sarei le-a mulțumit celor care s-au implicat într-o formă sau alta în operațiunile de căutare vreme de șase zile:  „Ne-au încurajat și ne-au trimis energia lor pozitivă prin rugăciuni.

Sperăm să ne fie bine în curând și vă urez, vă rog să aveți grijă de copiii dumneavoastră”.

Sara ar fi ajuns în această situație după ce l-ar fi cunoscut pe individ online. În spatele monitorului poate fi oricine, este mesajul pe care trebuie să îl înțeleagă și copiii, dar și părinții. Un studiu scoate la iveală o realitate cu tremurătoare. 22% dintre copii spun că au văzut sau au primit mesaje cu caracter sexual zilnic sau săptămânal în mediul virtual.