După o săptămână de căutări disperate, Sara Melinda, fata de 13 ani dispărută din Sighetu Marmației a fost găsită. Copila ar fi fost sechestrată și abuzată de un bărbat de 34 de ani, care a ținut-o închisă într-o casă socială, la doar doi pași de sediul Poliției. „Am venit și m-a prins în brațe, se vedea că era foarte speriată”, este mărturia polițistului care a găsit-o pe Sara Melinda închisă într-o cameră în condiții greu de imaginat.

Citește și: Polițistul care a salvat-o pe Melinda, fata dispărută în Sighetu Marmației, primele declarații! În ce condiții halucinante a găsit-o: „A venit și m-a cuprins în brațe. Se vedea că era foarte speriată”

Când a realizat că va fi salvată, copila de 13 ani i-a sărit în brațe plângând. „Fata stătea pe o saltea, care practic era singurul mobilier din întreaga încăpere, pe o saltea.

Bine nu era, din câte am văzut. Este sub influența unei traume destul de mari. Nu ne așteptam să o găsim acolo, atunci, după atât de multe verificări. Am crezut în primă fază că este o altă pistă falsă”
, a mai spus polițistul.

Adolescenta era ascunsă într-o casă de tip familial. În urmă cu două zile, la doar câțiva pași de clădirea unde Sara Melinda ar fi fost ținută captivă, președintele Senatului Nicolae Ciucă participa la un eveniment politic.

Deși în zonă a fost o adevărată desfășurare de forță în ultimele zile, nimeni nu a știut ce se întâmplă. Mai mult, la nici cinci minute distanță de locul cu pricina se află sediul poliției din oraș. Un adolescent care locuia în aceeași clădire a fost cel care a alertat autoritățile.

„În cursul acestei dimineți s-a prezentat la sediul poliției locale un tânăr care a comunicat faptul că știe unde se află minora.

A fost găsit la locația respectivă și un tânăr, care a fost imobilizat și dus la polița Sighetu Marmației pentru audieri”, a declarat Vasile Moldovan, primar Sighetu Marmației.

Sara Melinda și bărbatul care ar fi sechestrat-o s-au cunoscut pe internet 

Conform unor surse judiciare, fata ar fi purtat conversații pe internet cu un bărbat de 34 de ani.

Acesta ar fi șantajat-o și astfel ar fi convins-o să vină la el acasă. Nu ar mai fi lăsat o apoi să plece. Vecinii povestesc că bărbatul nu este la prima faptă în afară legii. „Când a venit poliția, el a fost viteaz, s-a luat de piept cu poliția, că ce căutați și ieșiți din curte. Distrugeri, furturi, un parazit, un gunoi. Nu-i prima fată care a trecut prin mâinile lui”,
a declarat un vecin.

În urmă cu șapte zile, Sara Melinda a dispărut de acasă. Mama ei oferea o recompensă de 10.000 de euro pentru a o putea găsi. „Apelăm la toată țara, la părinți, adolescenți, copii, bunici, oricine știe ceva despre locul unde se găsește concret”, a declarat mama copilei. Atât copila de 13 ani și părinții ei, cât și bărbatul care ar fi sechestrat-o, au fost audiați de polițiști. Ei urmează să reconstruiască acum filmul dispariției. În acest caz, oamenii legii au deschis un dosar penal pentru act sexual cu un minor.