Sara Melinda a fost dată dispărută de familia ei în urmă cu șapte zile. Fata de 13 ani a fost găsită de oamenii legii, după căutări intense cu polițiști, jandarmi, inclusiv cu drone. Familia oferea și o recompensă de 10.000 de euro pentru Sara Melinda. Ea a fost descoperită luni dimineața, 13 noiembrie, în casa lui Laurențiu Rus, un bărbat în vârstă de 34 de ani din Sighetu Marmației. Bărbatul se află la audieri, unde oamenii legii încearcă să afle în ce circumstanțe a ajuns tânăra la el acasă.

Citește și: Ultimele mesaje dintre Alina și iubitul ei, chiar în dimineața crimei din Mangalia. Tânărul și-a dat seama imediat că se întâmplă ceva: „Nu mai suport vina că te-am înșelat”

Florin Cioban, șef la Poliția Locală din Sighetu Marmației, a făcut primele declarații despre salvarea Sarei Melinda. Oamenii legii au găsit-o în casa lui Laurențiu Rus, după ce un tânăr s-a prezentat la Poliție și a mărturisit că știe unde s-ar afla fata.

Melinda a fost găsită în casa bărbatului de 34 de ani, care locuiește în condiții insalubre, a relatat Florin Cioban. Polițistul a mărturisit că fata de 13 ani se afla pe o saltea și părea liniștită în momentul în care a fost găsită, însă foarte speriată. El a fost cel care a reușit să o calmeze pe tânără, care s-a speriat inițial când a auzit că a venit poliția. Când și-a dat seama că este în siguranță, ea l-a luat pe polițist în brațe și a fost asigurată că totul este bine. 

„În primă fază, când am intrat în locuința respectivă, care era de-a dreptul nepotrivită pentru oricine, condiții insalubre și mizere, fata stătea pe o saltea, care practic era singurul mobilier din întreaga încăpere. Stătea în aparență liniștită, dar era speriată fata. A auzit doar cuvântul de poliție și atunci s-a speriat puțin.

Am încercat să o liniștesc, să am o abordare cât de calmă și prietenoasă cu ea și atunci s-a deschis puțin și chiar s-a apropiat de mine și a venit și

m-a cuprins în brațe. Se vedea că era foarte speriată. Doar atunci a dat drumul gândurilor. Și i-am spus să stea liniștită că va fi totul bine și nu i se va întâmpla nimic.

Era și persoana respectivă care a ținut-o, probabil împotriva voinței. Mai mult ca sigur a devenit un pic agitat și recalcitrant, nu m-a interesat așa de mult persoana respectivă, cât să o văd pe fată.

Și tot ce am apucat să fac a fost, printr-un mesaj, să alertez colegii de pe celelalte echipaje din cadrul Poliției Naționale, care au venit foarte repede să-mi acorde sprijin”, a declarat Florin Cioban, potrivit Antena 3

Cine este bărbatul în casa căruia a fost găsită Sara Melinda, tânăra de 13 ani din Sighetu Marmației

Melinda Sara Moiș a fost dată dispărută mai bine de 7 zile.

Tânăra de 13 ani a fost găsită în casa lui Laurențiu Rus, un bărbat în vârstă de 34 de ani, care locuiește în același oraș. Bărbatul a fost preluat de oamenii legii și dus la audieri, iar până în acest moment nu se știe ce gen de relație are cu Sara Melinda Moiș. Familia a căutat-o disperată în tot acest timp, însă nu au avut nicio pistă.

Într-un final, familia a făcut apel către oameni pentru a ajuta la găsirea Melindei și a anunțat și o recompensă de 10.000 de euro, dacă se vor aduce informații folositoare cu privire la găsirea fetei lor. Ultimele imagini cu fata înainte de dispariție au fost surprinse pe o cameră de supraveghere, în care tânăra apare la un magazin din oraș, unde a cumpărat mai multe produse. De atunci, ea nu a mai fost văzută, iar familia a intrat în alertă. Fata a fost găsită în casa lui Laurențiu Rus, care stă în condiții mizere, iar singura piesă de mobilier din încăperea în care stătea era o saltea.