O nouă ipoteză legată de moartea afaceristului din Sibiu scoate la iveală implicarea unor asasin străini, care ar fi părăsit deja țara. Deși totul a avut loc într-o zonă extrem de bine păzită, la câteva sute de metri de vila președintelui Klaus Iohannis, ancheta încă bate pasul pe loc.

Mai multe detalii înfiorătoare fac legătura cu moartea unui alt afacerist român, tragedie din 2021, rămasă până acum nerezolvată.

Adrian Kreiner a sfârșit într-un mod înfiorător în locuința în care se mai aflau fiica și iubita sa. Ce s-a întâmplat în noaptea de duminică spre luni? Cert este că atacatorii și-au urmărit victima din casa părăsită de peste drum. Au acționat după ce au dezactivat sistemul de alarmă și camerele video din exterior, au sărit gardul și au intrat în casă printr-o fereastră de la parter.

„Dacă luăm în analiză și prezența unei arme, fie ea că este armă albă sau armă de foc, ne spune faptul că ei au fost pregătiți pentru orice se poate întâmpla în interiorul casei”, spune un criminalist.

Din acest punct există probe video, pentru că sistemul de supraveghere din casă a funcționat. Fiica victimei a fost amenințată cu pistolul pentru a spune unde este seiful.

Tatăl, om de afaceri cu firme estimate la zeci de milioane de euro, a fost legat și bătut 40 de minute. Jaful pare explicația la îndemână mai ales că indivizii au plecat cu ceasuri de 200 de mii de euro și cu o importantă sumă de bani, dar lucrurile nu sunt atât de simple. Hoții au lăsat în seif mai multe bancnote și nu au luat toate ceasurile din casă.

„Putem să credem că avem de-a face cu o reglare de conturi, care a fost disimulată într-un jaf. Deci acest caz este complex pentru că are asemănări și cu cazurile de furt și cu cazurile de reglare de conturi. Are similitudini cu un caz asemănător, care a avut loc în Sibiu, în care s-a furat un seif de trei sute de kilograme din casa unui cetățean, în care oamenii dormeau în casă”,

mai spun specialiștii.

Este posibil să fie vorba de asasini străini, care ar fi părăsit deja țara, cred anchetatorii. Este un prim detaliu care face legătura cu un alt caz cutremurător.

În cazul morții lui Ioan Crișan nu au fost încă descoperiți vinovații 

Pe 29 mai 2021, omul de afaceri Ioan Crișan a urcat în limuzina sa, a pornit și, după câteva secunde, un dispozitiv exploziv de mare putere a fost detonat.

După o anchetă de doi ani și cinci luni, cei mai buni criminaliști ai României au doar supoziții.

„Putem discuta de posibili asasini cu experiență, care au comis acel omor într-un mod profesionist prin lipsa probelor”, spun aceștia.

Anul acesta au anunțat că autorii ar putea fi cetățeni străini și au cerut ajutor internațional.

„În ambele cazuri motivul atacului este un mister, dar răzbunarea legată de eventualele afaceri în care erau implicate victimele este menționată des. Coincidențe sunt legate și de modul de operare: ambele victime au fost filate minuțios iar atacul a fost dat abia după ce autorii au stabilit clar traseul, dar și obiceiurile celor vizați”, a transmis Iulia Dumitrașcu, corespondent Kanal D.

Ancheta din Arad a presupus audierea a peste 400 de persoane și vizionare a sute de ore de înregistrări video, pe lângă expertize complexe.