Ancheta jafului în stil mafiot din casa afaceristului din Sibiu ia o întorsătură neașteptată. Oamenii legii iau în calcul și ipoteza ca atacul să fi fost de fapt o răzbunare din partea unor dușmani ai victimei. Asociații omului de afaceri vorbesc despre amenințări pe care acesta le-ar fi primit în trecut. În continuare suspecții sunt de negăsit.

„Nu cred că cineva își dorește să chinuie o persoană peste jumătate de oră pentru a fura ceva, cred că a fost o chestie teribilistă”,

spune un cunoscut al victimei.

Este și ipoteza luată în calcul de oamenii legii, după ce au pus cap la cap detalii din anchetă. Se pare că înainte de atac cei trei suspecți au oprit sistemul de alarme al vilei, semn că știau detalii despre cum era securizată locuința. Tocmai de aceea se conturează ideea unei răzbunări mafiote, mai ales că asociații bărbatului de 50 de ani spun că în trecut acesta a primit diverse amenințări de la persoane din cercul său de afaceri.

„Este un om vizionar și controversat totodată,  pentru că avea o viziune destul de largă și bună. Cred că a fost mai mult poate un act nesăbuit, decât neapărat un furt”, mai spune partenerul de afaceri al victimei.

Anchetatorii au semne de întrebare și în privința bunurilor furate. Deși în vilă erau mai multe ceasuri de lux, atacatorii au luat doar câteva și au furat numai o parte din banii din seif, ceea ce întărește ipoteza unei reglări de conturi.

Camerele de supraveghere din exterior au funcționat și i-au surprins pe cei trei.

„În general șuții, cum se numesc hoții, organizează aceste jafuri când oamenii sunt plecați de acasă, ceea ce nu exclude cea de-a doua ipoteză prin care am putea avea de-a face cu o răzbunare personală. Poate să fie o reglare de conturi care să fie disimulată în jaf”, a declarat Crișan Lăzurean, expert criminalist.

„Nu venea foarte multă lume la dânșii. Oameni foarte liniștiți, n-am văzut niciodată că ar fi ceva în neregulă, să se oprească cineva, să vadă, să urmărească ceva nu”, povestește un vecin al victimei.

Starea de sănătate a bărbatului este în continuare gravă iar medicii sunt rezervați.

„El este monitorizat permanent și beneficiază de tratament de specialitate.

Din păcate starea sa continuă să fie una foarte gravă, fiind intubat și ventilat mecanic”, a explicat Decebal Todăriță, purtător de cuvânt SCJU Sibiu.

Polițiștii au vizionat imaginile de pe camerele de supraveghere din exterior și încearcă să-i identifice pe suspecți, însă ancheta este îngreunată de faptul că indivizii purtau cagule.