Un polițist din Bihor a fost prins în flagrant în timp ce spărgea o locuință. Agentul, ajutat chiar de fratele său, a jefuit casa unui afacerist din Oradea. Se pare că omul legii avea cheia de la locuință chiar de la soția proprietarului, pe care ar fi amenințat-o. Cei doi sunt cercetați penal, dar în libertate.

Deși inițial au fost reținuți, procurorii i-au pus pe hoți sub control judiciar

Originar din Ștei, polițistul de 38 de ani a fost mutat de câțiva ani la Oradea, unde lucra ca agent de ordine publică. Acesta a profitat de faptul că proprietarul vilei nu era acasă și a mers împreună cu fratele său, hotărât să-i golească locuința afaceristului. Fratele agentului, mascat cu o cagulă, a intrat în interior, în timp ce omul legii a stat în mașină și a supravegheat zona în timpul jafului.

„Agentul șef de poliție Valentin și fratele acestuia au fost prinși în flagrant marți seara, în timp ce aveau asupra lor suma de șase mii de lei dar și câteva bijuterii furate din casa omului de afaceri. Au reușit să comită fapta după ce au forțat-o pe prietena afaceristului să le dea cheia de la intrare”, a transmis Claudiu Mihuț, corespondent Kanal D.

Polițistul era prieten cu iubita proprietarului, un consilier de credite din Oradea. Se pare că agentul îi trimitea clienți pentru credite iar ea îi taxa cu zece la sută din valoare, pe motiv că trebuia să intervină pe lângă funcționarii bancari pentru aprobări.

După câteva luni în care au împărțit comisioanele, femeia și agentul au început să se certe iar acesta a amenințat-o de mai multe ori.

De teamă, femeia i-a dat cheile de la casă, dar imediat după l-a denunțat.

„În cauză s-a reținut faptul că agentul de poliție a cerut și a primit de la un martor cheia de la garajul unui imobil din municipiul Oradea, apoi l-a determinat pe celălalt inculpat să pătrundă în locuință și să sustragă sume de bani sau bunuri găsite”, a declarat Manea-Tene Ridica, purtător de cuvânt DGA.

Asupra lor, oamenii legii au mai găsit o rangă și o șurubelniță.

Cel în cauză a fost pus la dispoziție urmând ca, în funcție de evoluția anchetei, să fie dispuse celelalte măsuri prevăzute de lege. Atât polițistul cât și fratele său sunt cercetați penal într-un dosar de trafic de influență, șantaj, instigare la trafic de influență și furt calificat.

Deși inițial au fost reținuți, procurorii i-au pus sub control judiciar.