Un om de afaceri din Sibiu este în stare critică la spital după un jaf în stil mafiot. Trei indivizi înarmați au intrat peste el în casă și l-au bătut crunt, ca să-i fure bunurile. După atac l-au lăsat să agonizeze într-o baltă de sânge, iar jaful s-a produs chiar la câteva sute de metri de casa președintelui Klaus Iohannis. Suspecții sunt căutați acum de poliție.

Omul de afaceri în vârstă de 50 de ani stă într-o vilă din Sibiu, aproape de locuința președintelui Iohannis.

În momentul atacului el se afla la parter, iar iubita și fiica lui erau la etaj. Deși casa este împânzită de camere și alarme, cei trei hoți ascunși de cagule au intrat cu forța în curte apoi au pătruns în locuință pe un geam. Când l-au văzut pe afacerist, s-au năpustit asupra lui cu o ploaie de lovituri, până când l-au lăsat inconștient, într-o baltă de sânge.

„Am zbierat, am plâns, că nu se poate așa ceva. Să vină, să intre peste Adi, cu toate camerele, cu toate alarmele, cu tot ce trebuia, ce a avut în casă, să intre hoții și să-l omoare. Dacă voiau să ia ceva, să ia lucrurile lui, să fi luat lucrurile și să-l lase în pace, să nu-l bată, să-l omoare”, spune partenera victimei.

Speriată de zgomote, fiica bărbatului, o tânără de 23 de ani, a coborât să vadă ce se întâmplă.

„Aceasta din urmă a fost bruscată de atacator și amenințată cu pistolul, cerându-i-se să indice locul unde se află banii”, a declarat Mihaela Ruginosu, prim-procuror adjunct.

În acest timp, partenera bărbatului s-a ascuns într-un dulap și a reușit să sune la 112. În cele din urmă hoții au furat mai multe ceasuri de lux și au fugit până să ajungă polițiștii.

Anchetatorii l-au găsit pe afacerist dezbrăcat, legat de mâini și de picioare.

„Probabil au atras atenția și casa și probabil stătea bine financiar. Oricum aici bănuiesc că nu a intrat cineva care avea nevoie de bani, știa că să intri în așa o casă... oricum suna alarma aia de câteva ori, foarte des suna, o auzeam. Eu zic că totuși o fi deranjat pe cineva, mă gândesc eu”,

spune un bărbat din localitate.

Bărbatul bătut este internat la terapie intensivă 

Din cauza loviturilor primite, bărbatul intrase în stop cardio respirator, dar manevrele de resuscitare au dat rezultate.

„Pacientul a fost preluat de personalul medical din urgențe, i s-au făcut investigații de specialitate. În continuare se află în stare foarte gravă, inconștient, intubat, ventilat mecanic, internat în cadrul secției de Anestezie și Terapie Intensivă”,

a explicat Decebal Todăriță, purtător de cuvânt SCJU Sibiu.

Bărbatul de 50 de ani are investiții în mai multe domenii, inclusiv pe piața criptomonedelor și este fondatorul unei companii de automatizare cu afaceri de 125 de milioane de lei. Cei trei hoți sunt căutați și la această oră de poliție.