În țara cu cele mai mici vânzări de carte din Uniunea Europeană, doi indivizi s-au gândit să dea o lovitură într-o librărie. S-a întâmplat la Caracal, unde vânzătoarea a făcut eforturi disperate să apere încasările, și așa puține, și s-a luptat cu atacatorii. Imaginile au fost surprinse de camerele de supraveghere.

Pentru 200 de lei de căciulă, acești indivizi s-au ales cu dosar penal și au ajuns în arest.

În urmă cu trei seri, caracalenii în vârstă de 31 și 42 de ani au intrat într-o librărie hotărâți să comită jaful vieții lor. Au venit după ora 19, când cele mai multe magazine sunt închise, și s-au dat drept clienți ai librăriei. Socoteala de acasă nu s-a potrivit însă cu cea din târg.

Bărbații au reușit să ia doar 400 de lei din casă

Pe imaginile filmate de camerele de supraveghere se vede cum una dintre vânzătoarele care i-a surprins pe aceștia furând banii de după tejghea, se ia la harță cu cei doi și îi gonește din magazin. Eroina a sunat apoi la 112 iar polițiștii i-au prins pe indivizi.

„Au intrat peste fete în librărie și pur și simplu le-au atacat, au tras de sertarul cu bani și au plecat.

Una, fiind mai curajoasă, o doamnă l-a apucat și l-a tras înainte de a ieși, s-au luptat un pic și l-am recunoscut pe aceste camere, care înregistrează. Au analizat dacă e cineva în librărie, dacă fetele sunt singure. Într-o librărie, mai ales seara, când nu mai e nimeni, ăștia au premeditat acest lucru”, a spus Tamara Pește, vânzătoare.

Citește și: Jaf cu martori deveniți suspecți

„Bine când nu au avut cuțit, că ei sunt foarte înrăiți. Și băuți, și nebăuți, și drogați, cum sunt, ei sunt înrăiți”, a spus o altă vânzătoare.

Hoții neinspirați au apucat să fure doar 400 de lei.

„Doamna la caftit, și bine i-a făcut. Și el cică i-ar fi rupt tricoul, bluza și ar fi bruscat-o și el, dar celălalt zicea să lase banii.

Librăria deocamdată nu are vânzări. Ei au mizat pe faptul că vine începutul de școală. Se bulucesc atunci, cu câteva zile înainte”, a povestit alt lucrător comercial.

De altfel, furturile din magazine sunt la ordinea zilei, povestesc angajatele buticurilor din micul oraș, care nu știu cum să se mai protejeze de hoți.

Metoda prin care tâlharii încearcă să scoată produsele din magazin sau banii din casă este aceeași aproape de fiecare dată.

Citește și: Jaf ca în filme în Capitală. O tânără a rămas fără bani din cauza amantului ei

„Vin cumpărători, se împart în stânga, în dreapta, distrag atenția, încearcă să fraudeze”, a mai explicat vânzătoarea.

Cât privește prejudiciul de 400 de lei, polițiștii au reușit să recupereze doar jumătate din sumă, și asta pentru că tâlharii cheltuiseră deja în aceeași seară o parte din bani.

Martorii povestesc că cei doi bărbați ar fi fost băuți și drogați, însă poliția nu i-a testat pentru că nu erau la volan, iar legea nu prevede această obligație în cazul tuturor infracțiunilor.