Gerardina Corsano și soțul ei, Angelo Meninno, se aflau la un restaurant local din provincia Ariano Irpino, în sudul Italiei, pe data de 28 octombrie. Cei doi soți au comandat o pizza și au avut parte de o cină liniștită împreună, însă nimeni nu ar fi putut să îi pregătească pentru ceea ce a urmat. A doua zi, cei doi au început să se simtă rău, iar stările au continuat zile întregi.

Primul care a ajuns la spital a fost Angelo, unde a fost examinat și externat cu tratament pentru otrăvire gastrointestinală.

Citește și: Cine este Liliana Popa, femeia incendiată de propriul nepot într-o scară de bloc din București. Familia a avut prima reacție: „Mă doare inima”

Următoarea zi, Gerardina a început să sufere și ea aceleași simptome și a mers la spital, dar și ea a fost examinată și externată.

În următoarele ore, femeia a început să se simtă din ce în ce mai rău și a fost internată de urgență. Soțul ei, care se agravase, a fost de asemenea transferat și internat la spitalul San Pio din Benevento. Într-un final, cei doi au ajuns la spital în stare gravă, iar Gerardina, în vârstă de 46 de ani, nu a supraviețuit.

Condimentul care i-ar fi adus sfârșitul italiencei

Rapoartele arată că italianca a murit după ce a început să aibă spasme după ce a mâncat o pizza într-un restaurant care ar fi conținut sos chilli contaminat. Se pare că Gerardina a avut o posibilă intoxicație alimentară de la botulism, o bacterie care produce toxine periculoase, care ar fi putut fi găsită în condimentul de chilli folosit la pizza, relatează Daily Mail.

Soțul femeii, Angelo Marino, a fost și el internat și se află în stare gravă, după ce același sos a fost folosit și la pizza lui.

Bărbatul în vârstă de 52 de ani are șanse mari de supraviețuire, spun doctorii. După această tragedie, procurorul a început imediat cercetările. Pizzeria a fost închisă pentru investigații și au fost verificate alimentele consumate de cuplu: ulei de ardei iute, roșii și ciuperci. Suspiciunea este că uleiul picant, care acum este examinat, ar putea conține botulism. Botulismul este o substanță toxică care se dezvoltă în special în produsele artizanale.

Trei persoane sunt investigate după moartea Gerardinei

Trei persoane sunt cercetate în urma morții Gerardinei Corsano, femeia în vârstă de 46 de ani care a murit pe 31 octombrie la spitalul Ariano. Anchetatorii îi vizează pe proprietarii pizzeriei si pe medicul care a examinat victima si soțul acesteia, aflați in stare grava. Proprietarii pizzeriei sunt acuzați de omor din culpă.

Rezultatele autopsiei asupra cadavrului Gerardinei Corsano va stabili cauza sigură a morții femeii. Probele biologice ale soțului vor fi examinate și ele în laboratoarele Istituto Superiore di Sanità, relatează pledgetimes.com.