Gerardina Corsano și soțul ei, Angelo Meninno, se aflau la un restaurant local din provincia Ariano Irpino, în sudul Italiei, pe data de 28 octombrie. Cei doi soți au comandat o pizza și au avut parte de o cină liniștită împreună, însă nimeni nu ar fi putut să îi pregătească pentru ceea ce a urmat. A doua zi, cei doi au început să se simtă rău, iar stările au continuat zile întregi. Primul care a ajuns la spital a fost Angelo, unde a fost examinat și externat cu tratament pentru otrăvire gastrointestinală.
Următoarea zi, Gerardina a început să sufere și ea aceleași simptome și a mers la spital, dar și ea a fost examinată și externată.
Condimentul care i-ar fi adus sfârșitul italiencei
Rapoartele arată că italianca a murit după ce a început să aibă spasme după ce a mâncat o pizza într-un restaurant care ar fi conținut sos chilli contaminat. Se pare că Gerardina a avut o posibilă intoxicație alimentară de la botulism, o bacterie care produce toxine periculoase, care ar fi putut fi găsită în condimentul de chilli folosit la pizza, relatează Daily Mail.
Soțul femeii, Angelo Marino, a fost și el internat și se află în stare gravă, după ce același sos a fost folosit și la pizza lui.
Trei persoane sunt investigate după moartea Gerardinei
Trei persoane sunt cercetate în urma morții Gerardinei Corsano, femeia în vârstă de 46 de ani care a murit pe 31 octombrie la spitalul Ariano. Anchetatorii îi vizează pe proprietarii pizzeriei si pe medicul care a examinat victima si soțul acesteia, aflați in stare grava. Proprietarii pizzeriei sunt acuzați de omor din culpă.
Rezultatele autopsiei asupra cadavrului Gerardinei Corsano va stabili cauza sigură a morții femeii. Probele biologice ale soțului vor fi examinate și ele în laboratoarele Istituto Superiore di Sanità, relatează pledgetimes.com.