O femeie din Botoșani și-a ucis viitorul soț și a pozat apoi într-o văduvă îndurerată ca să și ascundă fapta. Le-a spus oamenilor legii că bărbatul era depresiv și s-a sinucis. Abia după două săptămâni ancheta a scos la iveală că bărbatul fusese omorât chiar de cea care urma să îi fie mireasă.

Citește și: Tânărul de 25 de ani, care și-a ucis tatăl în bătaie, externat de la psihiatrie cu doar câteva zile înainte să comită crima: „Faptele de violență s-au întâmplat în timp ce el era sub episod”

„Da, normal că s-a sinucis”, este mărturia senină a femeii acuzată că și-a ucis viitorul soț. A sunat chiar ea la 112, dar nu ca să își recunoască fapta, ci ca să pozeze într-o văduvă îndurerată. Polițiștii au crezut-o și au interogat-o ca martor.

„El era în depresie de vreo săptămână. Începuse să plângă. A zis că nu poate ieși afară, avea vin și rachiu.

A zis că-și pune rachiu. El a mâncat. Când am venit înapoi de afară l-am găsit lat. El era îmbrăcat când am plecat și când am venit înapoi era în boxeri, ud. În casă nu era nimeni.

Am pus mâna pe el. Era cald. Era pe jos. Era sânge, i-am luat cuțitul de lângă el. După aceea am căutat telefonul. M-am uitat printre haine, am sunat la 112.

Era nouă seara când am sunat. Eu nu știu ce s-a întâmplat.

Ca nu a dat niciun semn. Tot spunea că e în depresie. Își punea muzică de jale și plângea. Tot spunea să mergem la mama. Eu cred că s-a sinucis. Nu ne-am certat deloc în ziua aia”, le-a spus femeia oamenilor legi, în timp ce poza în postura de victimă. 

Femeia din Botoșani a fost reținută de oamenii legii 

Medicii de pe ambulanță au avut însă suspiciunea că rănile de pe trupul bărbatului erau provocate prin înjunghiere, așa că anchetatorii au luat în calcul și varianta unei crime. Bănuielile li s-au adeverit după două săptămâni, când a fost finalizată autopsia, care a arătat că victima nu avea cum să își provoace singură rănile.

Astfel, principala suspectă de crimă a devenit cea care urma să îi devină soție bărbatului.

Femeia de 40 de ani din Botoșani, care a sesizat evenimentul, a fost reținută pentru 24 de ore și ulterior arestată preventiv. Aceasta este bănuită de comiterea infracțiunii de omor sub forma violenței în familie. Vecinii spun că în trecut femeia și-ar mai fi amenințat viitorul soț cu cuțitul.

În caz de urgență, apelați numărul Tel Verde 0800.500.333, destinat victimelor violenței domestice.