Ancheta în cazul tânărului de 25 de ani, care și-a ucis tatăl în bătaie, scoate la iveală noi detalii. Individul a fost internat cu forța la psihiatrie de două ori din cauza agresivității pe care o dezvoltase pe baza consumului de stupefiante. Tânărul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Tânărul a fost internat după ce a încercat să intre într-o casă 

Tânărul de 25 de ani nu era cunoscut doar pentru consumul de substanțe psihoactive, ci și pentru tulburările de comportament pe care le avea când le utiliza, din acest motiv a fost internat de două ori cu forța la psihiatrie. Ultima oară a fost dus la spital după ce a fost prins în timp ce încerca să intre într-o casă. Fusese externat în urmă cu doar zece zile.

„Doi medici psihiatri și un medic de altă specialitate a spitalului au apreciat că starea era ameliorată față de momentul internării în spital și că acesta ar fi putut să părăsească spitalul. A avut și recomandări de medicamentație în continuare și bineînțeles interzicerea consumului de alcool sau a altor substanțe cu caracter psihoactiv, a declarat Florin Neag, managerul spitalului.

Se pare că tânărul avea discuții tensionate cu tatăl său de mai mult timp din cauza episoadelor dese de agresivitate pe care le avea când

utiliza substanțe interzise. În seara fatidică cei doi au rămas singuri acasă.

„În fața anchetatorilor, tânărul a declarat că a consumat două substanțe interzise. Acesta era confuz și părea că nu-și amintește exact ce s-a întâmplat în noaptea crimei”, a transmis Anca Marin, corespondent Kanal D.

„Când vorbim de episoade vorbim de elemente secvențiale ale dezvoltării acestei patologii.

Probabil faptele de violență s-au întâmplat în timp ce el era sub episod și nu a conștientizat ce se întâmplă, ca apoi să-și revină și atunci... Există și posibilitatea ca acesta nici să nu-și aduc aminte de ceea ce s-a întâmplat”, a explicat Crișan Lăzureanu, expert criminalist.

Tânărul de 25 de ani este acuzat de omor. În caz de urgență apelați numărul TelVerde: 0800 500 333, destinat victimelor violenței domestice.