O crimă de neconceput s-a produs la Sibiu. Un tânăr de doar douăzeci și cinci de ani și-a ucis fără milă propriul tată. Era sub influența stupefiantelor și l-a bătut cu sălbăticie până l-a lăsat fără suflare. Victima este fost șef al Direcției Agricole Sibiu.

Anchetatorii sosiți la fața locului l-au reținut pentru 24 de ore, urmând să-l audieze, pentru a-și recunoaște oribila faptă. 

Bărbatul ucis era inginer și în trecut a fost șef al Direcției Agricole Sibiu

Tânărul de douăzeci și cinci de ani este cel mai mare dintre cei trei copii ai familiei. Duminică seara, acesta s-a luat la ceartă cu tatăl său și, din senin, a început să îl bată cu pumnii până când l-a doborât la pământ. Loviturile mult prea violente i-au fost fatale bărbatului de 50 de ani.

Cel care a sunat la 112 a fost chiar fiul victimei.

„Din primele verificări rezultă că suspectul se afla sub influența substanțelor interzise și era cunoscut cu afecțiuni psihice”, a declarat Mihaela Ruginosu, prim-procuror adjunct.

De altfel, tânărul fusese externat în urmă cu o săptămână dintr-o clinică de specialitate, din cauza dependenței de stupefiante. Apropiații sunt șocați de ce s-a întâmplat.

Deși știau că tânărul avea probleme cu substanțele interzise, nu s-au gândit niciodată că ar putea face o astfel de grozăvie.

„Un om deosebit, săritor. Știam că băiatul cel mare are anumite probleme, dar nu ne am gândit(n.red. că se va ajunge la o asemenea situație). Știu că a fost internat o scurtă perioadă la Spitalul 3, dar în rest nu prea...”, „Nu îmi vine să cred! Era un adevărat profesionist, era un bun coleg, era un om cu totul și cu totul special și era un om dedicat meseriei de inginer

agronom, pe care și-a făcut-o cu mare dragoste și bucurie”, au povestit cunoscuții bărbatului ucis.

Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Tânărul va fi supus și unei expertize psihiatrice pentru a se stabili dacă a avut sau nu discernământ.

„Indiferent de ce tip de substanțe vorbim, trebuie să spunem că acestea au un profund impact, nu numai de a ne afecta cumva puterea de judecată, raționamentul, dar și de a ne face mult mai impulsivi, mult

mai vulnerabili și mult mai iresponsabili față de actele cu violențe”, a explicat psihologul Mihai Copăceanu.

Bărbatul ucis era inginer și în trecut a fost șef al Direcției Agricole Sibiu.