Un agent de la poliția locală din Arad a fost arestat preventiv sub acuzația de tortură. Bărbatul este bănuit că ar fi bătut până la moarte un suspect chiar în sediul poliției. Incidentul a avut loc acum trei luni, timp în care familia victimei a tot cerut să se facă dreptate.

Agentul de la Poliția Locală Arad, acuzat de tortură, a fost arestat pentru treizeci de zile, în urma deciziei magistraților.

Inclusiv procurorii sunt șocați de calvarul îndurat de victimă.

„Atâtea leziuni nu am văzut. În opt pagini din raportul medico legal sunt descrise numai leziunile suferite de persoana vătămată. A durat aproximativ două ore și jumătate lovirea încontinuu a victimei”, a declarat Pavel Palcu, procuror criminalist.

Incidentul extrem de grav a avut loc în luna iulie. Victima, un bărbat de treizeci și doi de ani, ar fi făcut
scandal în zona gării din Arad.

„La dus la secție, l-a bătut în secție la ei până a făcut stop cardiac. Nevinovat l-a luat și l-a omorât. El n-a fost vinovat, când l-a omorât pe el”, a povestit sora victimei.

Primele lovituri au fost înregistrate de camera de supraveghere de la intrarea în sediul poliției. Ulterior, calvarul ar fi continuat într-un birou. Victimei i s-a făcut rău, a fost dusă la spital și acolo s-a declarat decesul.

„Eram precisă că poliția l-a omorât. N-avea cum când el, copilul meu, e sănătos”, a spus și mama tânărului.

Familia victimei a așteptat trei luni pentru a se lua primele măsuri. În această perioadă, autoritățile s-au tot contrazis.

„Nu a fost inițiată nicio altă anchetă la nivel de direcție. Ceea ce putem spune este că polițiștii își desfășoară în continuare activitatea la Poliția Locală”,

a declarat Ralu Cotrău, purtător de cuvânt primăria Arad.

Șeful Poliției Locale vede altfel situația.

„Polițistul local n-a mai lucrat nicio zi din seara incidentului respectiv. El a intrat în concediu medical ca urmare a faptului că fusese mușcat de victima acestui incident nefericit”, a spus Dorian Toma, director Poliția Locală Arad.

Pedeapsa ajunge până la 25 de ani de închisoare pentru acuzația de tortură.

Ancheta urmează să scoată la iveală dacă și alți polițiști locali pot fi trași la răspundere.