Profesorii din Buzău bănuiți că au coordonat o rețea de trafic de substanțe interzise de mare risc au fost arestați preventiv pentru treizeci de zile. Tot după gratii au ajuns șase dintre complicii celor doi dascăli. Acasă la profesorul de economie și la iubita acestuia, psihopedagog, anchetatorii au găsit circa o sută cincizeci de grame de canabis și peste două sute de grame de stupefiante sintetice noi.

Cei doi dascăli cumpărau substanțele prin intermediul unei aplicații unde plăteau cu criptomonede și le distribuiau apoi prin tranzacții online. Evitau să-i întâlnească pe cumpărătorii stupefiantelor și foloseau o metodă inspirată din filme pentru a le distribui marfa. Lăsau substanțele interzise în locuri ferite și, după ce clienții făceau plata online, le trimiteau acestora fotografii și coordonatele GPS ale ascunzătorii.

Citește și: Elev de 10 ani din Satu Mare, în comă după ora de sport! Polițiștii au deschis dosar penal

Vă reamintim că anchetatorii au descoperit că, de la începutul anului acesta, profesorul și-a făcut propria plantație de canabis într-un sat din județ. Avea acolo o seră în care erau îngrijite plantele iar substanțele interzise ajungeau inclusiv la elevii din oraș. Erau vândute cu șaptezeci de lei/gram, spun tot surse din anchetă.