Printre traficanții de stupefiante capturați recent de poliție se numără și trei profesori, unul din Bacău și doi din Buzău. Toți sunt bănuiți că se transformau în traficanți de stupefiante după ce își terminau programul la catedră. Procurorii DIICOT au făcut marți mai multe percheziții și au găsit acasă la profesori substanțe interzise de risc și mare risc.

„Anchetatorii spun că dascălii își luau măsuri de precauție pentru a se asigura că nu sunt descoperiți.

Substanțele interzise erau comandate doar prin intermediul aplicațiilor online criptate iar plățile se făceau doar prin transferuri de criptomonede.

Nu se vedeau niciodată față în față cu clienții, comunicau doar pe internet, iar după ce aveau confirmarea că plățile au fost făcute le trimiteau consumatorilor fotografii și coordonatele GPS ale locurilor în care ar fi fost ascunse substanțele interzise. Și un profesor de limba engleză din Bacău ar fi făcut parte dintr-o rețea de traficanți.

Citește și: Bișniță online sub ochii autorităților. Rețelele de socializare au devenit paradisul hainelor fake

Anchetatorii au descoperit că de la începutul anului acesta și a făcut propria plantație de canabis într-un sat din județ. Avea acolo o seră în care erau îngrijite plantele iar substanțele interzise ajungeau inclusiv la elevii din oraș. Erau vândute cu șaptezeci de lei/gram, spun tot surse din anchetă”,

a transmis reporterul Kanal D, Delia Săndulachi.