„Pescobar” continuă războiul cu președintele ANPC, Horia Constantinescu, după ce comisarii au pus lacătul pe ușă. Trei dintre restaurante sunt acum închise. Inspectorii au găsit muște în local, sute de kilograme de mâncare stricată și igienă precară. Proprietarul, celebru sub numele de Pescobar, dezminte acuzațiile ANPC. Paul Nicolau, zis și Pescobar, a intrat în război cu șeful ANPC, Horia Constantinescu, după ce comisarii au pus lacătul pe ușa restaurantelor lui.

Afacerile lui Pescobar au fost închise pe bandă rulantă, din Herăstrău în Snagov și până în Timișoara. Patronul acuză că a fost executat.

„Execuția în direct continuă. Am fost închis la Herăstrău, chiar dacă era în puterea domnului Horia și atât, că nu se face vreo comisie care să analizeze. Puterea e la dânsul și atât, la domnul Horia. Am fost închis și la Snagov, chiar dacă acolo n-au găsit absolut nimic și sunt și la Timișoara.

V-am pupat și măcelul continuă, deci asta e execuție în direct”
, a declarat Pescobar.

Omul de afaceri e acuzat că e șantajat, fără să spună exact cine sunt persoanele care exercită astfel de presiuni asupra sa. „Nu voi intra niciun partid politic, nu accept să dau bani niciunui partid politic, nu mă mai șantajați în niciun fel. Dacă mă mai simt șantajat în vreun fel direct la parchet mă duc”,

a mai spus afaceristul. Mai marele din fruntea ANPC i-a dat replica lui Pescobar.

„Nu vreau să intru în vreo polemică cu acesta, îl las să fie extraordinar de celebru prin intermediul aplicațiilor din online. Noi suntem aici să ne facem treaba, nu să intrăm într-o politică mai mult decât discutabilă în care să explice, de exemplu, cum se prepară fie caracatița, fie scoicile. Există niște reguli ce trebuie respectate”,

a declarat Horia Constantinescu.

Pescobar s-a apucat de treabă! A început să remedieze abaterile constatate în restaurante 

Foc și pară pe decizia comisarilor de la protecția consumatorului, joi dimineață, 21 septembrie 2023, Pescobar a ajuns la taverna de pe Lacul Herăstrău ca să se apuce să remedieze abaterile constatate. Președintele ANPC spune că verificările la tot lanțul de restaurante a lui Pescobar au pornit de la o sesizare privind camionul care transporta peștele în restaurante la o temperatură necorespunzătoare tocmai din Giurgiu.

„În loc de temperatura de -18 grade, o mașină a noastră frigorifică a transportat peștele la -6 grade. Asta este marea tragedie, na, l-a transportat pentru 40 de minute. Noi avem depozit în Giurgiu și a venit cu peștele până la București. Creveții când ați coborât cu ei din mașină să vă duceți în casă nu mai sunt la -18 grade, sunt și e la un grad, la două grade.

E, atunci ar trebui să vină un inspector cu un termometru în fața scării să stea”, a mai declarat Pescobar. 

Citește și: Cum a ajuns Dorian Popa să facă postări alături Călin Donca? Vedeta a vrut să lămurească situația: „Părea de bună credință”

„Vorbim despre aceeași categorie de produse. Ele toate pleacă din Giurgiu către locațiile pe care acesta le administrează ca prestator de servicii de alimentație publică. Se impunea verificare atât timp cât odată ce confirmăm un transport neconform către o locație mult mai apropiată ca cea din Herăstrău, aș vrea să vă imaginați ce înseamnă ca produsele să fie transportate la temperaturi neconforme pe distanță de la Giurgiu la Timișoara”, a mai spus Horia Constantinescu. 

Chiar dacă recunoaște că a făcut greșeli, Pescobar neagă că a pus în pericol sănătatea clienților

Ușa tavernei din Herăstrău rămâne deocamdată închis. În total, șase controale au fost făcute la localul din Parcul Herăstrău în perioada iunie-septembrie. La fiecare verificare, spun inspectorii ANPC, s-au găsit nereguli și s-au aplicat amenzi. Cu toate acestea, situația nu s-ar fi îmbunătățit, astfel că la ultimul control ANPC a decis închiderea temporară a localului pe o perioadă de până la un an. Și localul din Snagov are lacătul pe ușă, după ce protecția consumatorului a constatat că nu are branșare la rețeaua de apă potabilă, ci doar un puț în curte. Pescobar recunoaște că a făcut și greșeli, dar că niciodată nu a pus în pericol sănătatea consumatorilor.

„Nu am avut niciun caz de toxic infecția alimentară, să vină cineva cu acte că a fost cineva internat. Dacă ți-e rău că mănânci prea mult, nu vina mea. Dacă te duci și mănânci vită poate mânca prea mult și trebuie să mai un ceva după. Pește putrezit nu s-a găsit niciodată, pește stricat nu s-a găsit niciodată”, a spus Pescobar. Îl contrazic imaginile cu neregulile găsite la restaurantul din Timișoara, care a fost și el închis. Comisarii ANPC spun că au găsit 136 de kilograme de pește și fructe de mare expirate.

„Dorada pe care o luăm de la Muntele Athos, de la Mănăstirea Vatopedu, este total în regulă, cele 136 cu care vă lăudați voi, rușine să vă fie! Bă, dar să vă fie rușine, sunteți demn de rușine. Oameni buni, nu mai puneți botul la vrăjeala lui”, a mai spus omul de afaceri.

Pescobar a fost amendat în repetate rânduri de Protecția Consumatorului. La ultimul control, pe lângă închiderea temporară a localului cu o durată de la șase luni la doisprezece, au fost impuse amenzi contravenționale în valoare de 25.000 de lei, cât și oprirea definitivă de la comercializare a 560 de kilograme de produse alimentare neconforme, în valoare de circa 16.500 de lei noi.