Este anchetă penală la Satu Mare, după ce un elev de 10 ani a ajuns în stare gravă la spital. Este internat la terapie intensivă în comă după ce săptămâna trecută a căzut și s-a lovit în timpul orei de sport. Dascălii recunosc incidentul, dar spun că elevul nu a dat semne că s-ar simți rău. Mai mult, starea i s-a agravat abia după două zile, așa că și pentru medici cazul reprezintă momentan un minister.

Elevul de clasa a III-a a participat joia trecută la ora de educație fizică. Spre finalul orei, profesorul de sport i-ar fi lăsat pe copii să se joace cu mingea. În acele momente, copilul ar fi căzut. La ieșirea de la ora de sport nu acuza dureri, șchiopăta ușor. Doamna învățătoare a remarcat lucrul acesta, l-a întrebat ce s-a întâmplat, nu avea nevoie de ajutor medical.

Citește și: Tot mai multe cazuri de COVID la copii! Camerele de gardă ale spitalelor au devenit neîncăpătoare

Mai mult, vineri, copilul ar fi participat la ore și, spune învățătoarea, nu a dat semne că ar avea probleme. Însă, în weekend, starea elevului de zece ani s-a agravat brusc. I s-a făcut rău în timp ce se afla cu bunicul său, care a și început manevrele de resuscitare. Ulterior, copilul a ajuns la spital în stare gravă. Medicii încă nu își dau seama care este motivul pentru care s-a ajuns în această situație.

„Copilul se află internat pe terapie intensivă cu status convulsiv. Este în coma indusă. Nu prezintă semne de traumatism cranio-cerebral și este în curs de investigare”, a declarat Rodica Lohan, purtător de cuvânt Spitalul Județea Satu Mare.

Polițiștii au întocmit dosar penal în acest caz 

În acest caz au intrat pe fir și polițiștii.

Cel puțin, pentru moment, oamenii legii fac o legătură între incidentul petrecut la școală și starea gravă în care se află copilul acum.

„Polițiștii au constatat faptul că la data de 21 septembrie, în timp ce desfășura activități sportive în cadrul orei de educație fizică, un minor de zece ani s-ar fi accidentat. În cauză a fost întocmit un dosar penal, în care cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neglijență în serviciu”,

a declarat Mihai Pașolea, purtător de cuvânt IPJ Satu Mare.

Anchetatorii au făcut luni, 25 septembrie, o vizită la școală, dar așteaptă rezultatul investigațiilor medicale pentru a continua cercetările.