Un șef din jandarmerie este în vizorul unei anchete după ce ar fi snopit în bătaie un copil de doar zece ani. Scenele revoltătoare s-ar fi derulat la un loc de joacă din Curtea de Argeș, iar tatăl celui mic povestește că s-a îngrozit când a văzut imaginile filmate de camerele de supraveghere.

Militarul s-ar fi năpustit asupra copilului cu o violență ieșită din comun. L-ar fi lovit cu brutalitate și l-ar fi amenințat iar acum, după ce a făcut plângere, părintele spune că ar exista încercări de intimidare.

„A venit de la o masă, unde este un bar cu păcănele, unde el consuma o băutură, nu știu ce consuma, l-a luat de ceafă, l-a târât vreun metru și ceva, l-a lipit de un geam, l-a ridicat pe un pervaz și acolo i-a mai dat câteva. O să te bat până mănânci cu paiul toată viața”, a povestit tatăl victimei.

Vorbele extrem de dure ar fi fost rostite de comandantul unui detașament din jandarmeria Argeș în fața unui copil de doar zece ani. Tatăl victimei acuză că omul legii, aflat în timpul liber, l-ar fi luat la bătaie din senin pe cel mic, crezând că i-ar fi molestat copilul.

„Eu am vizionat astăzi camera de la vederi, în care se văd clar imaginile când jandarmul l-a atacat pe băiatul meu.

Nu exista nicio altercație. Copiii se jucau pe acolo, erau mai mulți copii, era un grup de vreo șase copii, ce am văzut eu în imagini”, a mai spus bărbatul.

În apărarea copilului ar fi sărit o femeie, martoră la scena revoltătoare, iar militarul ar fi devenit agresiv și cu ea, spune tatăl copilului. Cel mic nu a povestit nimic acasă, dar părintele l-a văzut cu răni și a venit cu el la București pentru investigații amănunțite.

Citește și: Festivalul amenzilor! După Gheboasă, alți artiști au fost sancționați de jandarmii clujeni pentru „limbaj rasist”

„I-am dat cu cremă, am crezut că a căzut cu bicicleta, o cremă antiinflamatoare un și în drum spre București, a doua zi, că am fost să facem un TC la cap, la Bagdasar, mi-a povestit mai multe, printre care și cuvintele pe care i le-a spus și tot scandalul pe care l-a făcut el acolo”,

a explicat Mucenic Curpaș, tatăl băiatului.

Omul nu a stat pe gânduri și a făcut plângere la poliție.

„M-a sunat să-l iert, să retrag plângerea și m-au mai contactat și alte persoane. Înțeleg că sunt niște scuze puerile, se încearcă nerecunoașterea pe de o parte, pe de altă parte se încearcă intervenții neortodoxe, prin telefoane la miez de noapte, cu rugăminți din partea mai multor persoane.

Vinovatul nu vrea să-și asume vinovăția și încearcă, să zic așa, să arunce batista pe țambal și să ascundă totul sub preș”, a spus avocatul Octavian Ganea.

Inspectoratul de Jandarmi Argeș confirmă că la poliția din Curtea de Argeș există o investigație penală pe numele militarului. Cât despre o anchetă internă, nu se pomenește nimic.

Între timp, copilul de zece ani primește consiliere psihologică să depășească trauma suferită. Părinții recunosc că sunt mulți cei care intervin agresiv în conflictele minorilor și asta e îngrijorător.

Citește și: Ancheta unei catastrofe „impecabile”. Sindicaliștii spun că salvatorii care au ajuns la fața locului au fost carne de tun

„Nu așa se procedează. Chiar dacă s-au bătut copiii între ei, să zicem, noi ca bunici sau ca părinți nu trebuie să luăm această atitudine. Intervii, dar nu fizic. Eventual îi explici copilului frumos ce este bine și ce este rău și numai așa”, sunt de părere localnicii.

Jandarmul acuzat de agresiune față de un minor nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere. După ce a ajuns în vizorul polițiștilor și-a închis și conturile de socializare.