Doi pensionari din județul Bacău au rămas fără bani economisiți o viață întreagă. Hoții au acționat prin metoda împrietenirii, după cum este denumită de polițiști. Au câștigat încrederea victimelor oferindu-le o sumă mică de bani și așa a observat unde își țin rezervele pentru zilele negre.

Unul dintre bătrâni a realizat că la mijloc este o păcăleală și s-a agățat de mașina hoților, dar aceștia au dispărut în viteză.

Bătrânul s-a agățat de mașina hoților atunci când a realizat că e înșelat, dar nu a putut să-i oprească 

Cele două victime au optzeci de ani. La poarta pensionarilor au bătut doi bărbați care le-au oferit un soi de premiu pentru că nu și-au folosit biletele gratuite pe calea ferată. E vorba de metoda împrietenirii, spun polițiștii. „Uite, v-au dat ca să vă dau 300 de lei...

Un fel de ajutor... că n-am consumat biletele la trei care se dau”
, a spus bătrâna.

Citește și: Noua lege a pensiilor 2023. Schimbări importante pentru 5 milioane de români

De fapt, indivizii de treizeci și patru și patruzeci și șase de ani au urmărit să vadă unde își țin bătrânii economiile. Cei doi au fugit cu 40 de mii de lei, agoniseala de o viață a celor doi bătrâni.

Mulțumită semnalmentelor oferite de victime, suspecții au fost prinși rapid. „Polițiștii au depistat în raza județului Iași și i-au arestat pentru infracțiunea de furt calificat”, a declarat Cădălina Păduraru, purtător de cuvânt IPJ Bacău.

Polițiștii au recuperat zece mii de lei până acum. Indivizii au fost arestați preventiv în acest caz. În cazul în care prejudiciul ar fi recuperat în totalitate iar victimele și-ar retrage plângerea, suspecții ar putea scăpa basma curată.